You are here

Φορολογική συμφωνία με Σαν Μαρίνο

22/05/2017 09:52
Υπογράφτηκε την Παρασκευή στη Λευκωσία, μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Δημοκρατίας του Σαν Μαρίνο το πρωτόκολλο που τροποποιεί τη σύμβαση για την αποφυγή της διπλής φορολογίας αναφορικά με τους φόρους πάνω στο εισόδημα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου οικονομικών, η υπογραφή του πρωτοκόλλου έλαβε χώρα στο υπουργείο εξωτερικών, και εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας υπέγραψε ο υπουργός εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Ιωάννης Κασουλίδης και εκ μέρους του Σαν Μαρίνο, ο υπουργός εξωτερικών Nicola Renzi.

Το κείμενο που συμφωνήθηκε μεταξύ των δύο κρατών θα συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη των εμπορικών και οικονομικών σχέσεων μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Δημοκρατίας του Σαν Μαρίνο, δημιουργώντας το πλαίσιο ανάπτυξης σχέσεων και με άλλες χώρες.

Σημειώνεται ότι η επικαιροποίηση, διατήρηση και η επέκταση του υφιστάμενου δικτύου συμβάσεων αποφυγής διπλής φορολογίας, οι οποίες είναι υψίστης οικονομικής και πολιτικής σημασίας, στοχεύει περαιτέρω στην ενίσχυση και προσέλκυση ξένων επενδύσεων και στην προώθηση της Κύπρου ως διεθνούς επιχειρηματικού κέντρου.

Η κυβέρνηση συνεχίζει ενεργά την προσπάθεια διεύρυνσης του ήδη ευρύ δικτύου συμβάσεων αποφυγής διπλής φορολογίας, ενισχύοντας έτσι τις διμερείς εμπορικές σχέσεις.