You are here

Ένοχοι και οι 5 για υπόθεση ΣΑΠΑ

21/04/2017 13:43
Ένοχους έκρινε και τους πέντε κατηγορούμενους στην υπόθεση του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Πάφου το κακουργιοδικείο που συνήλθε σήμερα στην Πάφο.

Οι καταδικασθέντες είναι ο πρώην δήμαρχος Πάφου Φειδίας Σαρίκας και οι πρώην δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Ευστάθιος Ευσταθίου, Γιώργος Μιχαηλίδης, Βάσος Βασιλείου και Γιώργος Σιαηλής.

Ο Γ. Μιχαηλίδης κρίθηκε ένοχος σε 20 κατηγορίες από το σύνολο των κατηγοριών που αντιμετώπιζε και αθωώθηκε σε πέντε.

Ο Φ. Σαρίκας κρίθηκε ένοχος σε έξι κατηγορίες και αθωώθηκε στις δύο.

Ο Ε. Ευσταθίου κρίθηκε ένοχος σε 14 κατηγορίες και αθωώθηκε σε δύο.

Ο Β. Βασιλείου κρίθηκε ένοχος στις επτά κατηγορίες και αθωώθηκε στη μία.

Ο Γ. Σιαηλής κρίθηκε ένοχος σε έξι κατηγορίες και αθωώθηκε στις τρείς.

Οι 61 συνολικά κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί και στους πέντε αφορούν αδικήματα συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος,συνωμοσίας προς καταδολίευσης, απάτης, δεκασμού δημόσιου λειτουργού ,απόσπασης χρημάτων από δημόσιο λειτουργό, δωροληψία, κατάχρηση εξουσίας, αποδοχή αμοιβής με τρόπο που υποδηλώνει δεκασμό,διαφθορά, αθέμιτη κτίση περιουσιακού οφέλους από αξιωματούχους και λειτουργούς του δημοσίου, κλοπή από δημόσιο λειτουργό και αδικήματα που σχετίζονται με το νόμο περί συγκάλυψης εσόδων από εγκληματικές πράξεις.

Το κακουργιοδικείο θα συνέλθει εκ νέου στις 3 Μαΐου για επιβολή ποινών στους πέντε ενώ μέχρι τότε και οι πέντε θα παραμείνουν υπό κράτηση.

Το δικαστήριο αποδέχτηκε τις μαρτυρίες των Σάββα Βέργα, πρώην δημάρχου της Πάφου και Ευτύχιου Μαλεκκίδη οι οποίοι έχουν ήδη καταδικαστεί και εκτίουν ποινή φυλάκισης για το σκάνδαλο του ΣΑΠΑ.