You are here

Μειώνουν χρέωση για καζαντί στα €25 από €210

23/01/2018 11:57

Μειώνεται το τέλος για την εξασφάλιση άδειας καζαντί στα €25 από €210, σύμφωνα με νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη βουλή.

Σύμφωνα με την εισηγητική έκθεση, σκοπός του νομοσχεδίου με τίτλο «ο περί οίκων στοιχημάτων, οίκων κυβείας και παρεμπόδισης της κυβείας (τροποποιητικός) νόμος του 2017», είναι η μείωση του τέλους που αντιστοιχεί στην εξασφάλιση άδειας καζαντί από €210 σε €25, έτσι ώστε αυτό να ανταποκρίνεται μόνο στην ανάγκη ανάκτησης του διοικητικού κόστους της παρεχόμενης υπηρεσίας.

Το προβλεπόμενο σήμερα τέλος για έκδοση άδειας καζαντί καθορίζεται με βάση το άρθρο 6 Α πίνακας Α του «περί οίκων στοιχημάτων, οίκων κυβείας και παρεμπόδισης της κυβείας νόμος» στα €210.

Σύμφωνα με υποδείξεις της επιτροπής καθορισμού και αναθεώρησης τελών που ορίζεται στο άρθρο 39 του περί της λογιστικής και δημοσιονομικής διαχείρισης και χρηματοοικονομικού ελέγχου της Δημοκρατίας νόμου, το τέλος αυτό θα πρέπει να περιορίζεται στην ανάκτηση του συνεπαγόμενου διοικητικού κόστους.

Με την υπόδειξη συμφώνησε και η νομική υπηρεσία της Δημοκρατίας επισημαίνοντας ότι το εν λόγω τέλος δεν μπορεί να χρησιμοποιείται για φορολογικούς σκοπούς, καθότι η έννοια της φορολογίας αφορά το γενικότερο πληθυσμό.

Στη βάση κοστολόγησης που διενεργήθηκε από τις επαρχιακές διοικήσεις, το διοικητικό κόστος που συνεπάγεται η διαδικασία έκδοσης άδειας καζαντί ανέρχεται στα €25 και συνεπώς επιβάλλεται ανάλογη μείωση του.