You are here

Παραίτηση Β. Πύργου ενώπιον Χριστόφια

31/10/2008 15:36
Την έκθεση του γραφείου του Επιτρόπου Ρυθμίσεως Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων για το 2007, αλλά και την παραίτησή του από τη θέση του Επιτρόπου Ρυθμίσεως, με άμεση ισχύ, παρέδωσε σήμερα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, ο Βάσος Πύργος.

Παράλληλα, ο κ. Πύργος ανέφερε ότι στην αγορά τηλεπικοινωνιών υπάρχουν προβλήματα, όπως η ανέγερση κεραιών κινητής τηλεφωνίας και η πρόσβαση στους δρόμους για τοποθέτηση καλωδίων, για τα οποία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει κινήσει διαδικασία παραβίασης κοινοτικής νομοθεσίας (infringement procedure) εναντίον της Κύπρου.

Όπως μεταδίδει το ΚΥΠΕ, σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Πύργος εξήγησε ότι η υποβολή της παραίτησής του διευθετήθηκε να δοθεί την ίδια ημέρα με την υποβολή της έκθεσης του γραφείου του, λόγω του προγράμματος του Προέδρου Χριστόφια.

«Του έχω εξηγήσει ότι οι λόγοι είναι προσωπικοί», ανέφερε ο κ. Πύργος και ζήτησε όπως οι λόγοι αυτοί τύχουν σεβασμού.

Σε παρατήρηση ότι η παραίτησή του συμπίπτει με δύο σημαντικά γεγονότα στο χώρο των επικοινωνιών και ειδικότερα το θέμα της παραχώρησης τρίτης άδειας κινητής τηλεφωνίας ή όχι και τη ψηφιακή τηλεόραση, ο κ. Πύργος είπε ότι και για τα δύο θέματα το γραφείο του έχει κάνει σχετικές μελέτες.

Πρόσθεσε ακόμη ότι για το θέμα της ψηφιακής τηλεόρασης έχει ήδη ληφθεί η πολιτική απόφαση, ενώ για το θέμα των αδειών κινητής τηλεφωνίας ο αρμόδιος υπουργός έδωσε οδηγίες στο γραφείο του Επιτρόπου και στο διευθυντή Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών να προχωρήσουν και να του υποβάλουν συγκεκριμένη εισήγηση κατά πόσον πρέπει να δοθούν άδειες κινητής τηλεφωνίας και αν πρέπει να δοθούν πόσες.