You are here

Παράταση για φορολογικές δηλώσεις

24/04/2017 13:49
Το Τμήμα Φορολογίας ανακοίνωσε ότι έχει δοθεί παράταση στην τελευταία ημερομηνία υποβολής της δήλωσης εισοδήματος μισθωτού για το φορολογικό έτος 2016.

Σε έντυπη μορφή οι δηλώσεις μπορεί να υποβάλλονται μέχρι τις 2 Μαΐου 2017 και σε ηλεκτρονική μορφή μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2017.

Τονίζεται ότι, τόσο στην περίπτωση της έντυπης όσο και της ηλεκτρονικής υποβολής της δήλωσης εισοδήματος, υποχρεούστε να προβείτε σε αυτοφορολογία, συμπληρώνοντας το σχετικό μέρος της φορολογικής δήλωσης «υπολογισμός φόρου».

Στην περίπτωση που προκύπτει οφειλόμενο ποσό φόρου, αυτό είναι πληρωτέο μέχρι τις 30 Ιουνίου 2017. Μετά την ημερομηνία αυτή επιβάλλονται οι προβλεπόμενοι τόκοι και επιβαρύνσεις.

Στην ιστοσελίδα του Τμήματος Φορολογίας έχει αναρτηθεί ειδικό εργαλείο για διευκόλυνση υπολογισμού του φόρου και οδηγός συμπλήρωσης της δήλωσης.

Το τμήμα φορολογίας προτρέπει το κοινό να προβεί σε ηλεκτρονική υποβολή της δήλωσης, μέσω του αναβαθμισμένου συστήματος TAXISnet – Φ. Εισοδήματος, για σκοπούς εξοικονόμησης χρόνου και διασφάλισης ταχείας εξυπηρέτησης.