You are here

Προς νέα συλλογική σύμβαση ΘΟΚ

21/03/2018 17:37

Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου μαζί με τις συντεχνίες ΕΗΚ και ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ βρίσκονται στο τελικό στάδιο υποβολής ολοκληρωμένης νέας συλλογικής σύμβασης, σύμφωνα με τον υπουργό παιδείας Κώστα Χαμπιαουρή.

Σύμφωνα με απαντητική επιστολή σε ερώτημα του βουλευτή των οικολόγων Γιώργου Περδίκη, στη συνεδρία της μικτής επιτροπής προσωπικού του οργανισμού, στις 6 Ιουνίου 2017, αποφασίστηκε η σύσταση τριμελούς επιτροπής, αποτελούμενης από έναν εκπρόσωπο του ΘΟΚ και έναν εκπρόσωπο από έκαστη συντεχνία, με σκοπό την εξέταση της υφιστάμενης σύμβασης και τη διαμόρφωση ενός πλαισίου που θα βοηθήσει στη δημιουργία νέας συλλογικής σύμβασης. 

Η τριμελής επιτροπή κλήθηκε να μελετήσει την υφιστάμενη σύμβαση και να την προσαρμόσει στα νέα δεδομένα μετά την κατάργηση των 24 δημοσίων θέσεων, που αφορούσαν στις προσλήψεις ηθοποιών και οι οποίες προσλήψεις μετατράπηκαν σε συμβόλαια ιδιωτικού δικαίου.

Επίσης, σύμφωνα με τον υπουργό, η επιτροπή κλήθηκε να υποβάλει εισηγήσεις για την διαμόρφωση της νέας συλλογικής σύμβασης και να υποβάλει εισήγηση για το ποια θέματα θα πρέπει να υποβληθούν εκ νέου για έγκριση από τους αρμόδιους φορείς.

Ακολούθησαν τρεις συνεδριάσεις της τριμελούς επιτροπής, στις 13/11/2017, 21/11/2017 και 6/12/2017, όπου έγινε κατορθωτό να συμφωνηθεί το πλαίσιο της νέας συλλογικής σύμβασης.  Αναμένεται ότι στην επόμενη συνεδρία της τριμελούς επιτροπής θα επικυρωθούν τα 3 πρακτικά των προηγούμενων συνεδριάσεων, μαζί με το πλαίσιο της νέας συλλογικής σύμβασης.

Ο υπουργός παιδείας αναμένει το τελικό συμφωνηθέν κείμενο της νέας συλλογικής σύμβασης.