You are here

Συνέχεια στο υπουργικό για ελεγκτή

21/04/2017 07:48
Στο υπουργικό συμβούλιο αναμένεται να δοθεί η συνέχεια της πρόσφατης μετωπικής σύγκρουσης του γενικού ελεγκτή με τον υπουργό οικονομικών.

Στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του σώματος που αναμένεται να συνέλθει την ερχόμενη Δευτέρα, βρίσκεται η απαντητική επιστολή του γενικού ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη σε σχέση με την περίπτωση του ανώτερου λειτουργού της υπηρεσίας Ανδρέα Χασαπόπουλου, εξ αφορμής απόφασης του επαρχιακού δικαστηρίου Λάρνακας στις 30 Νοεμβρίου.

Στο πλαίσιο της εξέτασης της επιστολής του γενικού ελεγκτή, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να γίνει γενικότερη συζήτηση αναφορικά με τις σχέσεις εκτελεστικής εξουσίας και ελεγκτικής υπηρεσίας, λόγω της έντονης αντιπαράθεσης που προκλήθηκε τις τελευταίες μέρες μεταξύ του υπουργού οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη και του γενικού ελεγκτή σε ότι αφορά το επίμαχο ζήτημα της λειτουργού του υπουργείου οικονομικών Σάβιας Ορφανίδου, η οποία συμμετέχει στα κομματικά όργανα του ΔΗΣΥ, χωρίς να έχει εξασφαλίσει σχετική άδεια από την ΕΔΥ.

Ο γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου Θεοδόσης Τσιόλας, ανέφερε στη StockWatch ότι η απαντητική επιστολή του Οδυσσέα Μιχαηλίδη προς τον ίδιο για το ζήτημα του κ. Χασαπόπουλου βρίσκεται ήδη στην ατζέντα του υπουργικού.

Δεν ήταν ωστόσο σε θέση να πει κατά πόσο ο υπουργός οικονομικών θα εγείρει γενικότερο θέμα γενικού ελεγκτή, εξ αφορμής της σκληρής αντιπαράθεσης του με τον κ. Μιχαηλίδη.

Μέλος του υπουργικού συμβουλίου ανέφερε στη StockWatch ότι ανεξάρτητα από τα θέματα της ατζέντας που καθορίζει ο ίδιος ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, ένας υπουργός, είπε, νομιμοποιείται να θέσει ένα οποιοδήποτε ζήτημα προς συζήτηση το οποίο θεωρεί ως σοβαρό.

Στην επιστολή Μιχαηλίδη που θα εξεταστεί από το υπουργικό συμβούλιο απορρίπτονται καταγγελίες και υποδείξεις του υπουργικού για να διεξάγει έρευνα σε βάρος του κ. Χασαπόπουλου.

Στην επιστολή σημειώνεται μεταξύ άλλων ότι δεν συντρέχουν λόγοι για διορισμό ερευνώντος λειτουργού προειδοποιώντας για το αρνητικό κλίμα, φόβου, που τείνει να προκληθεί εντός της υπηρεσίας από το ενδεχόμενο οι λειτουργοί να κινδυνεύουν με πειθαρχικές διώξεις αν το δικαστήριο προβεί σε οποιοδήποτε αρνητικό σχόλιο γι’ αυτούς.

Το υπουργικό συμβούλιο είχε αποστείλει δια του γραμματέα του σώματος Θεοδόση Τσιόλα επιστολή στον γενικό ελεγκτή ζητώντας να προχωρήσει στη διεξαγωγή σχετικής έρευνας για πιθανή διάπραξη πειθαρχικών παραπτωμάτων από μέρους του κ. Χασαπόπουλου με αφορμή αρνητική αναφορά στον τότε λειτουργό της ελεγκτικής υπηρεσίας σε απόφαση του επαρχιακού δικαστηρίου Λάρνακας.