You are here

ΥΠΟΙΚ: Θα λάβει απάντηση ο ελεγκτής

21/04/2017 14:15
Ο υπουργός οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης θα αποστείλει την απάντηση του στον γενικό ελεγκτή αναφορικά με την έρευνα για τη Σάββια Ορφανίδου, λειτουργό του ΥΠΟΙΚ, που είναι ταυτόχρονα και μέλος συλλογικού οργάνου πολιτικού κόμματος, μετά την επιστροφή του από την Ουάσινγκτον.

Κληθείς από το ΚΥΠΕ να σχολιάσει τη δήλωση που έκανε νωρίτερα σήμερα ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης ότι δεν έλαβε καμία απάντηση σε σχέση με την καταγγελία αναφορικά με την υπόθεση της εν λόγω λειτουργού του ΥΠΟΙΚ, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι «ο γενικός ελεγκτής δεν έχει λάβει απάντηση επειδή δεν του την έχω στείλει ακόμη. Θα τη λάβει όταν του τη στείλω. Αυτό θα γίνει με την επιστροφή μου από την Ουάσινγκτον, όπου δυστυχώς με απασχολούν ολιγότερο σημαντικά θέματα, όπως συναντήσεις με ΔΝΤ, οίκους αξιολόγησης και διεθνείς επενδυτικές τράπεζες», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.

Η καταγγελία σε βάρος της κ. Ορφανίδου αφορά από τη μια την ενδεχόμενη εκ μέρους της εν λόγω λειτουργού παραβίασης του άρθρου 71 του περί δημοσίας υπηρεσίας νόμου και από την άλλη τη διαδικασία της απόσπασης της στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ).