You are here

Ελληνική: Σταθερή αξία η έξοδος για φαγητό

22/03/2018 13:13

Έξοδο για φαγητό αντί για πολιτιστικές δραστηριότητες επιλέγουν οι κύπριοι, σύμφωνα με την νέα κλαδική έρευνα της Ελληνικής Τράπεζας για τον τομέα του τουρισμού και της διασκέδασης.

Σταθερές, σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2017, παραμένουν οι συνήθειες των καταναλωτών όσον αφορά τις εξόδους, αφού η πλειοψηφία και πάλι αναφέρει συχνή χρήση εξόδου για φαγητό, σε αντίθεση με πολιτιστικές δραστηριότητες, οι οποίες αναφέρονται να χρησιμοποιούνται από μερίδα του πληθυσμού με χαμηλότερη συχνότητα.

Χωρίς ουσιαστικές μεταβολές από την έρευνα Μαρτίου, οι χώροι εστίασης (ταβέρνες, εστιατόρια)  διατηρούν ψηλή χρήση και σχετικά ψηλή συχνότητα, ενώ τις χαμηλότερες διεισδύσεις αλλά με σχετικά ψηλές συχνότητες επίσκεψης παρουσιάζουν οι χώροι που αφορούν εξειδικευμένα κοινά όπως παιδότοποι, αθλητικά γεγονότα και γυμναστήρια.

Σύμφωνα με την έρευνα, η αναφερόμενη συχνότητα επίσκεψης σε εστιατόρια είναι 2,4 φορές το μήνα και στις ταβέρνες 1,8 φορές τον μήνα σε αντίθεση με το σινεμά και το θέατρο όπου η συχνότητα είναι 0,8 φορές το μήνα.τιστικά (σινεμά / θέατρα, συναυλίες / φεστιβάλ,

Χειμερινές διακοπές

Όσον αφορά τις χειμερινές διακοπές, μόλις ένας στους τέσσερις δηλώνει πρόθεση για χειμερινές διακοπές πέραν των 3 ημερών αλλά και σχεδόν τέσσερις στους δέκα δηλώνουν πρόθεση για άλλες ολιγοήμερες χειμερινές διακοπές.

Οι διακοπές στο εξωτερικό για το χειμώνα προτιμούνται κυρίως για επίσκεψη σε φίλους / συγγενείς και συλλογή νέων εμπειριών, σε αντίθεση με τις χειμερινές διακοπές στη Κύπρο που προτιμούνται κυρίως για οικονομικούς λόγους.

Η έρευνα έγινε τον Δεκέμβριο του 2017 με 600 συνεντεύξεις από την Pulse. Η κάλυψη ήταν παγκύπρια για άτομα ηλικίας 18-70 ετών.

Της Γεωργίας Χαννή