You are here

Χάνουν τη σεζόν κάποια μεγάλα ξενοδοχεία

22/03/2018 06:23

Μάλλον «λογάριαζαν χωρίς τον ξενοδόχο» τα υπό ανέγερση πολυτελή ξενοδοχεία, με αποτέλεσμα να είναι μάλλον απίθανο να προλάβουν τη νέα τουριστική σεζόν που ξεκινά σύντομα.

Το Radisson Blu που αναμένουν οι Λαρνακείς με μεγάλο ενδιαφέρον διότι θα αλλάξει την εικόνα της πόλης, δίνοντας της μια πιο δυναμική παρουσία στα τουριστικά δρώμενα του τόπου, τελικά δεν θα ανοίξει τις πύλες του τέλος Μαρτίου όπως κατ’ αρχήν ανακοινώθηκε.

Ο διευθυντής του ξενοδοχείου Χρίστος Κυριακίδης δήλωσε στη StockWatch ότι σε μια – δυο εβδομάδες θα είναι συνδεδεμένο με όλα τα συστήματα για να δεχθεί τις πρώτες του κρατήσεις από 18 Ιουλίου και μετά.

Το ξενοδοχείο, ανέφερε, θα είναι πέντε αστέρων και θα διαθέτει 106 μοντέρνα δωμάτια τα περισσότερα εκ των οποίων θα είναι σουίτες.

Θα διαθέτει επίσης σύγχρονο συνεδριακό κέντρο, εμπορικό κέντρο στο ισόγειο, θα παρέχει υπηρεσίες medical spa (υπηρεσίες υγείας και ευεξίας), ενώ θα διαθέτει και χώρο στάθμευσης για περίπου 300 αυτοκίνητα.

Ο τουριστικός κολοσσός Carlson Residor Hotel Group (Radisson) αναγνωρίζοντας τη δυναμική της Λάρνακας ανακοίνωσε ότι θα κτίσει και δεύτερο Radisson Blu Hotel στην πόλη του Ζήνωνα στο Μενεού, μόλις ένα χιλιόμετρο μακριά από το αεροδρόμιο το οποίο αναμένεται να λειτουργήσει εντός του 2019.

Το ριζικά ανανεωμένο Parklane Hotel στη Λεμεσό επίσης θα ανοίξει με καθυστέρηση μερικών μηνών από την αρχική ημερομηνία που δόθηκε.

Το Parklane Luxury Collection Resort & Spa θα δεχθεί τους πρώτους τουρίστες την 1η Σεπτεμβρίου αντί εντός του Μαρτίου όπως είχε ανακοινωθεί στην αρχή.

Το κόστος της ριζικής ανακαίνισης του πεντάστερου ξενοδοχείου θα αγγίξει τα €70 εκ. θα διαθέτει 274 δωμάτια και σουίτες, οκτώ εστιατόρια, συνεδριακό κέντρο και άλλες σύγχρονες και πρωτοποριακές εγκαταστάσεις.

Στις 29 Σεπτεμβρίου θα λειτουργήσει και το πολυτελές ξενοδοχείο Amavi στην κάτω Πάφο όπως δήλωσε στη StockWatch η υπεύθυνη μάρκετινγκ της Kanika Hotels Χρυστάλλα Ζαχαρίου.

Το Amavi, είναι το πρώτο ξενοδοχείο στην Κύπρο το οποίο σχεδιάστηκε ειδικά για ζευγάρια, αναφέρει,όπως υποδηλώνει και το λατινικό όνομα του Veni, Vidi, Amavi,«Ήρθα, είδα, αγάπησα».

Ο όμιλος εταιρειών Kanika διαθέτει επίσης τα ξενοδοχεία Alexander Τhe Great Beach Hotel, στην Πάφο, το Olympic Lagoon Resort επίσης στην Πάφο, το Elias Beach Hotel στη Λεμεσό και το Olympic Lagoon Resort στην Αγία Νάπα τα οποία ήδη δέχθηκαν τους πρώτους τουρίστες τους.

Σύμφωνα με τον ΚΟΤ αντί Μάρτιο θα ανοίξει Σεπτέμβρη και το νεόκτιστο Amara Boutique Hotel, πέντε αστέρων και 170 κλινών στη Λεμεσό.  Το ξενοδοχείο Elysium στην Πάφο της ίδιας εταιρείας, πέντε αστέρων και 270 κλινών, παρέμεινε ανοικτό και τη χειμερινή περίοδο.

Στην Αγία Νάπα τα καινούργια ξενοδοχεία τα οποία αναμένεται να λειτουργήσουν τη θερινή σεζόν είναι το Amethyst τριών αστέρων 120 δωματίων που θα ανοίξει στις 29 Μαρτίου, το Scissors Hotel επίσης τριών αστέρων 100 δωματίων και το νέο ξενοδοχείο Eleana επίσης 120 δωματίων και τριών αστέρων. Και στον Πρωταρά το Eva Hotel με 190 κλίνες και το Blue Ivy Hotel με 260 κλίνες.

Της Ηρώς Ευθυμίου