You are here

Αγοράζει παλιές πολυκατοικίες ο ΚΟΑΓ

22/01/2009 15:38
Προς αναζήτηση πολυκατοικιών βρίσκεται ο Κυπριακός Οργανισμός Αναπτύξεως Γης (ΟΑΓ) με στόχο να τριπλασιάσει τον αριθμό των οικιστικών μονάδων τις οποίες διαθέτει κάθε χρόνο στους αιτητές αλλά και εμμέσως να δώσει τονωτική ένεση στην οικονομία.

Σε δηλώσεις του ο υπουργός Εσωτερικών Νεοκλής Σιλικιώτης, τόνισε ότι στηρίζει την προσπάθεια του ΟΑΓ, «ο οποίος ήδη έχει βγει σε προσφορές για αγορά παλαιών πολυκατοικιών, τις οποίες θα αγοράσει και θα ανασκευάσει ή θα επιδιορθώσει για να καλύψει τον μεγάλο αριθμό αιτήσεων που εκκρεμούν εδώ και αρκετά χρόνια».

Προς αυτή την κατεύθυνση επεσήμανε ο κ. Συλικιώτης ο Οργανισμός θα συνάψει επίσης συμβόλαια με ιδιώτες για την ανέγερση οικιστικών μονάδων. «Στόχος είναι ο αριθμός των 120 περίπου οικιστικών μονάδων τις οποίες παρήγαγε μέχρι σήμερα ο Οργανισμός να τριπλασιαστεί».

Όσον αφορά τις ευρωεκλογές, διευκρίνισε ότι κατατέθηκε σήμερα στη βουλή το νομοσχέδιο το οποίο ενέκρινε χθες το Υπουργικό Συμβούλιο και προνοεί την τοποθέτηση καλπών στο εξωτερικό για τις ευρωεκλογές του ερχόμενου Ιουνίου.

Ο υπουργός διευκρίνισε ότι δικαίωμα ψήφου θα έχουν μόνο οι κύπριοι πολίτες που ζουν προσωρινά στο εξωτερικό και όχι οι απόδημοι. «Θα απευθυνθούμε στους Κυπρίους στο εξωτερικό και όπου εκδηλωθεί ενδιαφέρον να ψηφίσουν 50 συν ψηφοφόροι τότε θα τοποθετηθούν κάλπες» είπε ο κ. Συλικιώτης.

Οι δηλώσεις του Υπουργού έγιναν μετά από συνάντηση που είχε με αντυπροσωπεία της συντεχνίας ΣΥ.ΔΥ.ΓΕΠ.

Της Ηρώς Ευθυμίου