You are here

Ανησυχίες Ρωσίας για εξελίξεις στην ΑΟΖ

14/02/2018 16:04

Την ανησυχία της για την επιδείνωση της κατάστασης στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας εκφράζει η Ρωσία δια της εκπροσώπου του Υπουργείου Εξωτερικών της Μαρίας Ζαχάροβα, καλώντας τις εμπλεκόμενες χώρες να ενεργήσουν στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και σημειώνοντας ότι αυτά τα περιστατικά δείχνουν την ανάγκη εξεύρεσης τρόπων για επίλυση του Κυπριακού.
 
Όπως μεταδίδει το Ταςς σε δήλωσή της η κ. Ζαχάροβα ανέφερε ότι «παρακολουθούν με ανησυχία την επιδείνωση της κατάστασης στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας και καλούν τις πλευρές σε μια ειρηνική επίλυση της κατάστασης».
 
«Θεωρούμε ότι οι ενδιαφερόμενες πλευρές πρέπει να απέχουν από βήματα τα οποία μπορούν να οδηγήσουν σε αύξηση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο, δυσχεραίνοντας την ούτως ή άλλως υπάρχουσα αντιπαράθεση στην περιοχή», σημείωσε.
 
Εξέφρασε την ελπίδα ότι «τα ενδιαφερόμενα κράτη θα ενεργήσουν στο πλαίσιο των κανόνων του διεθνούς δικαίου».
 
«Καλούμε τις εμπλεκόμενες χώρες να αναζητήσουν αποκλειστικά ειρηνικούς τρόπους επίλυσης των διαφορών τους», είπε.
 
Σύμφωνα με την κ. Ζαχάροβα τέτοια περιστατικά «για ακόμη μια φορά δείχνουν την ανάγκη να εξευρεθούν τρόποι για να επιλυθεί το κυπριακό πρόβλημα το συντομότερο δυνατόν, στη βάση των κριτηρίων του ΟΗΕ».

«Η θέση μας παραμένει η ίδια: καλούμε στην εξεύρεση μιας συνολικής, δίκαιης και βιώσιμης λύσης προς όφελος όλων των κατοίκων του νησιού», τόνισε, προσθέτοντας ότι «θα υποστηρίξουμε την απόφαση στην οποία θα καταλήξουν οι Κύπριοι».