You are here

Φωνές για σύσταση κομματικής κυβέρνησης

14/02/2018 12:53

Την αντίδραση του ΑΚΕΛ προκάλεσε η χθεσινή ανακοίνωση της νέας σύνθεσης του υπουργικού συμβουλίου.

Σε ανακοίνωσή του το ΑΚΕΛ, αναφέρει ότι η «η σύνθεση του νέου υπουργικού συμβουλίου από τον κ. Αναστασιάδη δε μας προκαλεί καμία έκπληξη. Δεν είχαμε αμφιβολία ότι οι προεκλογικές ρητορείες του κ. Αναστασιάδη περί κυβέρνησης «ευρείας αποδοχής» θα κατέληγαν στη σύσταση κομματικής κυβέρνησης».

«Ούτε τα συνθήματα περί Κυβέρνησης «ευρείας κοινωνικής συναίνεσης» πείθουν οποιονδήποτε. Μια κυβέρνηση δεν κρίνεται από τα πρόσωπα. Κρίνεται από τις πολιτικές της. Τα πρόσωπα δεν αλλάζουν την πολιτική φιλοσοφία που καθοδηγεί τη διακυβέρνηση Αναστασιάδη- Συναγερμού.  Είναι αυτή η φιλοσοφία που αύξησε δραματικά την κοινωνική ανισότητα, έδωσε πολλά στους λίγους και λίγα στους πολλούς, στηλιτεύθηκε για φαινόμενα διαπλοκής και διαφθοράς και πρωτοφανούς σύγκρουσης με διάφορους θεσμούς», τονίζεται.

Σύμφωνα με το ΑΚΕΛ, ο κάθε Υπουργός θα κριθεί από τον τρόπο που θα λειτουργήσει. «Ως ΑΚΕΛ είναι αυτονόητο ότι διαφωνούμε με τη φιλοσοφία της Κυβέρνησης Αναστασιάδη-Συναγερμού. Συνεπώς η κριτική μας θα είναι αυστηρή αλλά αντικειμενική. Εκεί και όπου κρίνουμε ότι κάτι εξυπηρετεί το συμφέρον του τόπου και του λαού θα συμβάλουμε εποικοδομητικά για την υλοποίηση του. Σε αντίθετη περίπτωση, θα ασκούμε το ρόλο μας ως η ισχυρή δύναμη της αντιπολίτευσης», σημειώνεται.

Θα κριθούν από το έργο τους

Το Δημοκρατικό Κόμμα σε χθεσινή του ανακοίνωσε ανέφερε ότι τόσο οι Υπουργοί, όσο και η κυβέρνηση συνολικά, θα κριθούν από το έργο τους, με γνώμονα πάντα το δημόσιο συμφέρον.