You are here

Σταθερή η αξιοπιστία ασφαλιστικών

06/06/2017 08:46
Εντυπωσιακή σταθερότητα παρουσιάζουν οι μετρήσεις της αξιοπιστίας των ασφαλιστικών εταιρειών κλάδου ζωής, σύμφωνα με νέα έρευνα της StockWatch.

Σύμφωνα με την έρευνα, που έγινε με δείγμα 600 νοικοκυριά, ο βαθμός αξιοπιστίας 9 εταιρειών του κλάδου ζωής παρέμεινε τον Μάιο του 2017 στο 5,8 από τα 10 όσο ήταν και στην προηγούμενη έρευνα τον Φεβρουάριο του 2016.

Ο δείκτης αποτυπώνει τις αντιλήψεις των καταναλωτών για τις μεγάλες εταιρείες του κλάδου ζωής, στηριζόμενος στις απαντήσεις που δίνουν σε δύο ερωτήσεις – πόσο αξιόπιστη είναι η ασφαλιστική εταιρεία και αν θα συστηνόταν σε τρίτους.

Όλες οι εταιρείες που περιλαμβάνονται στην έρευνα παρουσιάζουν την ίδια μέτρηση με την αντίστοιχη περσινή – κάτι που πρώτη φορά συμβαίνει στις μετρήσεις αξιοπιστίας που πραγματοποιεί η StockWatch από το 2013.

Η Universal Life λαμβάνει συνολική βαθμολογία 6,50 από τα 10 όσον αφορά την αξιοπιστία της - 6,8 για το πόσο αξιόπιστη θεωρείται και 6,2 κατά πόσο θα συστηνόταν.

Η θυγατρική της Τρ. Κύπρου Eurolife λαμβάνει βαθμολογία 6,45 από τα 10 όσον αφορά την αξιοπιστία της - 6,8 για το πόσο αξιόπιστη θεωρείται και 6,1 κατά πόσο θα συστηνόταν.

Τα στοιχεία της έρευνας δείχνουν ότι η Hellenic Alico λαμβάνει βαθμολογία 6,05 ενώ η αξιοπιστία της CNP βρίσκεται στο 6.

Η Metlife λαμβάνει 5,70 και η Εθνική Ασφαλιστική 5,55.

Στην κλίμακα αξιοπιστίας, όπως δείχνει και ο πίνακας, ακολουθούν οι Prime Insurance, Allianz και Alpha.

Το μέγεθος του δείγματος ήταν 600 άτομα. Η κάλυψη ήταν παγκύπρια, αστικές και αγροτικές περιοχές, άντρες και γυναίκες 18 χρονών και άνω.

Η μεθοδολογία ήταν τυχαία πολυσταδιακή στρωματοποιημένη δειγματοληψία.

Η μέθοδος συλλογής στοιχείων ήταν με τηλεφωνικές συνεντεύξεις από το τηλεφωνικό κέντρο της RΑΙ.

Η συλλογή των στοιχείων έγινε μεταξύ 10-17 Μαΐου 2017.

Της Γεωργίας Χαννή