You are here

Η Κύπρος ψηφίζει τη νέα Βουλή

22/05/2016 08:47
Η Κύπρος ψηφίζει σήμερα τη νέα Βουλή των Αντιπροσώπων. Οι πολίτες καλούνται να αναδείξουν τους 56 βουλευτές που θα απαρτίζουν τη νέα Βουλή της Κυπριακής Δημοκρατίας, στην 11η βουλευτική αναμέτρηση στην ιστορία της χώρας.

Οι κάλπες άνοιξαν στις 07:00 και κλείνουν στις 6 το απόγευμα, με ενδιάμεσο διάλειμμα από τις 12.00 μ. μέχρι τις 1.00 μ.μ.

Συνολικά 542.915 εγγεγραμμένοι εκλογείς έχουν δικαίωμα ψήφου στις σημερινές βουλευτικές εκλογές, με τον αριθμό των εκλογικών κέντρων να φθάνει τα 1.136.

Επίσης, δικαίωμα ψήφου έχουν και 70 εγκλωβισμένοι της εκλογικής περιφέρειας Κερύνειας και 201 εγκλωβισμένοι της εκλογικής περιφέρειας Αμμοχώστου.

Όσον αφορά τις ώρες διεξαγωγής της ψηφοφορίας, οι ίδιες ώρες θα ισχύσουν και στα έξι εκλογικά κέντρα που θα λειτουργήσουν στην Ελλάδα, ενώ οι ώρες λειτουργίας στα εκλογικά κέντρα που θα λειτουργήσουν στα δύο εκλογικά κέντρα στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι από τις 8.00 π.μ. μέχρι τις 4.00 μ.μ., με διάλειμμα από τις 12.00 μ. μέχρι τις 12.30 μ.μ., τοπική ώρα.

Υποψηφιότητες υποβλήθηκαν από τους ακόλουθους δώδεκα κομματικούς συνδυασμούς και ένα συνδυασμό ανεξαρτήτων, καθώς και πέντε μεμονωμένους ανεξάρτητους υποψηφίους.

ΑΚΕΛ – ΑΡΙΣΤΕΡΑ – ΝΕΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΔΗ.ΚΟ)
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ (ΔΗ.ΣΥ)
ΕΔΕΚ ΚΙΝΗΜΑ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ
ΕΘΝΙΚΟ ΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ (Ε.ΛΑ.Μ)
ΚΙΝΗΜΑ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ – ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΣΗΜΑΙΑ
ΚΟΜΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΚΥΠΡΟΥ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ (Ο.Α.Δ)
ΠΝΟΗ ΛΑΟΥ
ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Χριστοφόρου Γεώργιος (Εκλογική Περιφέρεια Λευκωσίας)
Σταύρου Λουκάς (Εκλογική Περιφέρεια Λεμεσού)
Ευστρατίου Ανδρέας (Εκλογική Περιφέρεια Πάφου)
Αγγελή Αντώνης (Εκλογική Περιφέρεια Κερύνειας)
Θεοδούλου Θεόδουλος (Εκλογική Περιφέρεια Κερύνειας).

Το τελικό αποτέλεσμα όσον αφορά τα ποσοστά ψήφων κάθε κόμματος ή ανεξάρτητου υποψηφίου και τον αριθμό των εδρών που θα καταλάβουν, κατά εκλογική περιφέρεια, από την πρώτη κατανομή των εδρών αναμένεται μέχρι τις 23:00 περίπου και στη συνέχεια θα γίνει από το Γραφείο του ΓΕ Εκλογών η διαδικασία της δεύτερης και τρίτης κατανομής των εδρών.