You are here

Μελέτη για βιωσιμότητα δημόσιου χρέους

14/03/2014 16:09
Συγκεκριμένη μελέτη ετοιμάζει σύντομα η Συμμαχία Πολιτών, στο πλαίσιο της οποίας θα εξεταστεί η βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους και με συγκεκριμένα οικονομικά στοιχεία, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργο Λιλλήκα.
Μιλώντας μετά το πέρας της επίσκεψης του στα γραφεία της Αρχής Ηλεκτρισμού Πάφου ο κ. Λιλλήκας είπε πως διακατέχει μεγάλη αβεβαιότητα και ανησυχία τους λειτουργούς της ΑΗΚ για το μέλλον αλλά και για το μέλλον του ημικρατικού οργανισμού.

«Δυστυχώς στη περίπτωση των ημικρατικών οργανισμών», είπε, «η κυβέρνηση λειτούργησε καθαρά δογματικά, κρυβόμενη πίσω από πρόνοιες του μνημονίου και αρνήθηκε όπως τα κόμματα που ψήφισαν το νομοσχέδιο για τις ιδιωτικοποιήσεις να μελετήσουν οποιαδήποτε άλλη εναλλακτική πρόταση η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει στον εκσυγχρονισμό των ημικρατικών οργανισμών, αλλά και στην εξεύρεση του €1,4 εκ. που απαιτούσε η τρόικα».

Η Κύπρος έχει μπει μέσα από το μνημόνιο πλέον, σημείωσε ο κ. Λιλλήκας, σε μια σταθερή πορεία βαθιάς ύφεσης, και όλοι αυτοί που κοροϊδεύανε το λαό ότι η εφαρμογή του μνημονίου είναι η καλύτερη έξοδος από το μνημόνιο θα διαπιστώσουν σύντομα, ότι όχι μόνο δεν έρχεται η ανάπτυξη και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας με την εφαρμογή του μνημονίου, αλλά αντίθετα πολύ αμφιβάλουμε - όπως κατέληξε-, αν το δημόσιο χρέος όπως διαμορφώνεται ακόμη και με την φόρμουλα της τρόικας είναι βιώσιμο.