You are here

Παραιτήθηκε και ο Π. Καλλής

23/04/2013 07:21
Για προσωπικούς και ηθικούς λόγους υπέβαλε χθες την παραίτηση του από την ερευνητική επιτροπή που συστάθηκε για τη διερεύνηση της κατάστασης της οικονομίας και στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, ο πρώην δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου Παναγιώτης Καλλής.

Ο κ. Καλλής που διετέλεσε μέλος της μονομελούς ερευνητικής επιτροπής για την αεροπορική τραγωδία της Ήλιος, ενημέρωσε σχετικά γραπτώς χθες τον υπουργό Δικαιοσύνης Ιωνά Νικολάου, εξηγώντας παράλληλα και τους λόγους της παραίτησης του.

Όπως αναφέρεται στο σημερινό Τύπο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει διορίσει σε αντικατάσταση του στην ερευνητική επιτροπή την Ηλιάνα Νικολάου, τέως Επίτροπο Διοικήσεως και πρώην δικαστή του οικογενειακού δικαστηρίου.

Η παραίτηση του κ. Καλλή ακολουθεί την παραίτηση από την επιτροπή και του τέως επαρχιακού δικαστή Γιάννη Κωνσταντινίδη, τον οποίο αντικατάστησε ο δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου Ανδρέας Κραμβής.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης σε δηλώσεις του πριν από λίγο στο κρατικό ραδιόφωνο εξήγησε ότι ο βασικός λόγος παραίτησης του κ. Καλλή είναι γιατί το δικηγορικό γραφείο του υιού του έχει αναλάβει υποθέσεις τις οποίες θεωρεί ότι ενδεχομένως να επηρεάσουν την αντικειμενικότητα του ως μέλος της τριμελούς ερευνητικής επιτροπής.

«Η πράξη του κ. Καλλή», σημείωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, «καταδεικνύει ότι το ήθος καθοδηγεί κάποιους ανθρώπους να μην αποδέχονται με οποιονδήποτε τρόπο να αμφισβητείται η αντικειμενικότητα τους».