You are here

Τα ταμεία προνοίας στο οπλοστάσιο Νικόλα

11/08/2017 13:27
Η αποκατάσταση των ταμείων προνοίας των τραπεζικών υπαλλήλων τα οποία είχαν κουρευτεί, ήταν το αντικείμενο χθεσινής συνάντησης του υποψήφιου προέδρου Νικόλα Παπαδόπουλου και μελών του οικονομικού του επιτελείου. με την ηγεσία της ΕΤΥΚ.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του επιτελείου του κ. Παπαδόπουλου η αποκατάσταση του 75% των ταμείων προνοίας, χωρίς επιφυλάξεις και αστερίσκους, αποτελεί ζήτημα ηθικής δέσμευσης της κυβέρνησης, της βουλής και της πολιτείας.

«Η δέσμευση για αποκατάσταση του 75% των ταμείων προνοίας συνιστούσε μέρος του πακέτου πρόωρης αφυπηρέτησης των τραπεζικών υπαλλήλων» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Προστίθεται πως αυτή τη δέσμευση ανέλαβε, όχι μόνο η εκτελεστική, αλλά και η νομοθετική εξουσία και στη βάση αυτής της δέσμευσης και υπόσχεσης, αποχώρησαν εθελούσια πολλοί τραπεζικοί υπάλληλοι από την εργασία τους, θεωρώντας, επειδή έτσι τους είχε λεχθεί, πως αυτά τα χρήματα θα χρησιμοποιούνται για να αποπληρώσουν με συμψηφισμό, τα χρέη τους όπως έγινε και στην περίπτωση των υπόλοιπων καταθετών.

«Αυτοί οι υπάλληλοι πήραν τις αποφάσεις τους επειδή εμπιστεύτηκαν την κυβέρνηση Αναστασιάδη. Η κυβέρνηση Αναστασιάδη στην ουσία έχει ξεγελάσει αυτούς τους ανθρώπους ως επίσης και την ίδια τη Βουλή των Αντιπροσώπων» υποστηρίζει στην ανακοίνωση το επιτελείο του κ. Παπαδόπουλου.

Σημειώνεται ότι σήμερα εγείρεται ζήτημα ηθικής τάξης για την Κυβέρνηση.

«Η αποκατάσταση του 75% των ταμείων προνοίας είναι ηθική υποχρέωση που έχει αναλάβει η πολιτεία και οφείλει να την τηρήσει» καταλήγει η ανακοίνωση.