You are here

Ξανά στο πηδάλιο ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου

16/03/2018 15:30

Στην προεδρία του ΔΗΣΥ για την επόμενη πενταετία επανεξελέγη σήμερα χωρίς ανθυποψήφιο ο Αβέρωφ Νεοφύτου. Τη θέση του ως αναπληρωτής Πρόεδρος του κόμματος διατήρησε και ο Ευρωβουλευτής Λευτέρης Χριστοφόρου ο οποίος επίσης επανεξελέγη χωρίς ανθυποψήφιο.

Αβέρωφ Νεοφύτου και Λευτέρης Χριστοφόρου ανακηρύχτηκαν πρόεδρος και αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΣΥ αντίστοιχα, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της σημερινής διαδικασίας για υποβολή υποψηφιοτήτων στα κεντρικά γραφεία του ΔΗΣΥ.
 
Εκλογές θα γίνουν ωστόσο στο πλαίσιο της Παγκύπριας Εκλογικής Συνέλευσης που έχει οριστεί από το πολιτικό γραφείο για τις 28 Απριλίου, για τις τρεις θέσεις των αντιπροέδρων καθώς κατά τη σημερινή διαδικασία, υπέβαλαν υποψηφιότητα τέσσερα στελέχη του ΔΗΣΥ, η βουλευτής Λευκωσίας Στέλλα Κυριακίδου, ο βουλευτής Λευκωσίας Νίκος Νουρής, ο βουλευτής Αμμοχώστου Γιώργος Γεωργίου και ο βουλευτής Λεμεσού Ευθύμιος Δίπλαρος.
 
«Είναι για μένα μια στιγμή ευθύνης, έναντι του τόπου και της μεγάλης και περήφανης παράταξης του ΔΗΣΥ», είπε αμέσως μετά την ανακήρυξη του ο Αβέρωφ Νεοφύτου, υποδεικνύοντας πως ο στόχος για την επόμενη πενταετία είναι ένας «να σταθούμε δίπλα από τον επανεκλεγέντα» όπως είπε «Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην αντιμετώπιση των εθνικών και άλλων προκλήσεων, πάντα με διάθεση και αίσθημα ευθύνης για συνεργασία και συνεννόηση με όλες ανεξαίρετα τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου».
 
Για μας στον ΔΗΣΥ, συνέχισε, με τις παρακαταθήκες του ιδρυτή της παράταξης Γλαύκου Κληρίδη, πάνω απ’ όλα είναι ο τόπος. Και διαβεβαίωσε ότι ο ΔΗΣΥ θα συνεχίσει με μετριοπάθεια, σύνεση, διάλογο αλλά και αποφασιστικότητα στα θέματα αρχών και για το εθνικό πρόβλημα και την εσωτερική διακυβέρνηση.
 
«Ο τόπος μας περνά και πάλι μεγάλες προκλήσεις, και στο εθνικό ζήτημα και στην οικονομία και στα εσωτερικά ζητήματα» είπε, προσθέτοντας ότι ο κυρίαρχος λαός έδωσε μια ισχυρή εντολή στον Πρόεδρο Αναστασιάδη να συνεχίσει με σιγουριά, ασφάλεια και ανάπτυξη.
 
«Γνωρίζουμε τις δυσκολίες αλλά γνωρίζουμε και το πείσμα και τη θέληση μας τα προβλήματα να τα μετατρέπουμε σε ευκαιρίες για να δημιουργήσουμε την καλύτερη Κύπρο για τα παιδιά μας, μια Κύπρο εκσυγχρονιστική, μια Κύπρο με μεταρρυθμίσεις αναγκαίες για τους πολίτες» συμπλήρωσε.
 
Για να προσθέσει ότι για τον ΔΗΣΥ η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση ωστόσο, όπως επίσης και η καλύτερη Κύπρος, είναι μόνο μια «η επανενωμένη Κύπρος απαλλαγμένη από την κατοχή, ξένους στρατούς και ξένους εγγυητές».
 
«Σε αυτή την εθνική προσπάθεια με μπροστάρη τον Πρόεδρο Αναστασιάδη ο ΔΗΣΥ δηλώνει παρών με όλες του τις δυνάμεις», πρόσθεσε καταλήγοντας.
 
Από την πλευρά του ο Αναπληρωτής Πρόεδρος Λευτέρης Χριστοφόρου δήλωσε ότι αποτελεί μεγάλη τιμή και συνάμα βαρύτατη ευθύνη για τον ίδιο το γεγονός ότι ο κόσμος του ΔΗΣΥ του ανανεώνει την εντολή για τη θέση του Αναπληρωτή Προέδρου.
 
Ο Λευτέρης Χριστοφόρου ανέφερε παράλληλα ότι αποτελεί μεγάλο ευτύχημα για την πατρίδα και τον ΔΗΣΥ το ότι στην Προεδρία του ΔΗΣΥ συνεχίζει ο Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος, όπως είπε, μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κατάφεραν να κρατήσουν την Κύπρο σε σταθερή πορεία προόδου και ανάπτυξης.
 
«Όπως πάντα έτσι και τώρα θα αφιερώσω το άπαν των δυνάμεων μου για να φανώ αντάξιος των προσδοκιών αυτού του πραγματικά ανεπανάληπτου συναγερμικού κόσμου και της μεγάλης και λαμπρής ιστορίας του ΔΗΣΥ», πρόσθεσε καταλήγοντας.