You are here

Νικόλας Παπαδόπουλος: Απαίτηση της βάσης οι διαγραφές

22/02/2018 13:11

Οι διαγραφές στελεχών του Δημοκρατικού Κόμματος απαιτήθηκαν από τη βάση του κόμματος, δήλωσε ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος.

Μιλώντας στην μεσημβρινή εκπομπή του Alpha, o κ. Παπαδόπουλος σημείωσε ότι μεγάλη ευθύνη για το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών φέρουν τα κομματικά στελέχη που εργάστηκαν κατά της απόφασης του ΔΗΚΟ καθώς ποσοστό 1,5% που αρχικά πήγαινε στον κ. Αναστασιάδη, στην πορεία μετακινήθηκε προς τον κ. Σταύρο Μαλά.

«Υπήρξε συντονισμός, οργανωμένη προσπάθεια υπονόμευσης της υποψηφιότητας των κομμάτων της αλλαγής και γι’ αυτό ακριβώς το λόγο υπήρξε η απαίτηση από τον κόσμο του ΔΗΚΟ, τη βάση του κόμματος, τον απλό κόσμο που εργάστηκε σκληρά για να υπερασπιστεί τις θέσεις, τις αρχές και τις αξίες του Δημοκρατικού Κόμματος ότι αυτοί οι άνθρωποι και αυτά τα πρώην στελέχη που διαφώνησαν με τις θέσεις μας, που γύρισαν την πλάτη τους στον κόσμο του ΔΗΚΟ, δεν έχουν θέση πλέον στο Δημοκρατικό Κόμμα».

Ερωτηθείς εάν τον ανησυχεί η δημιουργία νέου κόμματος από τα πρώην στελέχη του ΔΗΚΟ, απάντησε: «όχι, δεν με ανησυχεί και δεν είναι κάτι που αφορά το Δημοκρατικό Κόμμα. Το ΔΗΚΟ έχει λάβει τις δικές του αποφάσεις, επαναλαμβάνω ότι αυτά τα πρώην στελέχη έχουν λάβει τις δικές τους αποφάσεις και έχουν διαλέξει το νέο τους πολιτικό δρυμό».

Το πειθαρχικό συμβούλιο του ΔΗΚΟ αποφάσισε τη παραπομπή αριθμού στελεχών του κόμματος στο πειθαρχικό συμβούλιο κατηγορούμενοι για αντικομματική συμπεριφορά και για υπόσκαψη της υποψηφιότητας του Νικόλα Παπαδόπουλου ενώ αρκετά μέλη διαγράφηκαν.

Ανάμεσα στα άτομα που αποβλήθηκαν από το ΔΗΚΟ, είναι η ευρωβουλευτής του κόμματος Αντιγόνη Παπαδοπούλου και ο πρώην πρόεδρος του κόμματος Μάριος Καρογιάν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Πολίτης, ο κ. Καρογιάν αναμένεται αύριο να αναφερθεί στα επόμενα του πολιτικά βήματα στο πλαίσιο δημοσιογραφικής διάσκεψης.

 

 

Γ.Χ.