You are here

Τροχάδην για αδειοδότηση έργων

26/08/2009 09:39
Προσπάθειες για επίσπευση της έκδοσης αδειών για μεγάλα και εξειδικευμένα έργα καταβάλλει το Τμήμα Πολεοδομίας σε μια προσπάθεια αναθέρμανσης της οικοδομικής δραστηριότητας.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του Φιλελεύθερου, το Τμήμα Πολεοδομίας για σκοπούς επίσπευσης της μελέτης και της έκδοσης των πολεοδομικών αδειών έχει καταρτίσει κατάλογο έργων τα οποία θα προωθηθούν για αδειοδότηση ώστε να αρχίσει η εκτέλεση τους από τον ιδιωτικό τομέα.

Συστάθηκε επίσης, ειδική ομάδα η οποία εξετάζει τις αιτήσεις των μεγάλων έργων, όπως τα γήπεδα γκολφ, οι μαρίνες καθώς και οι ενιαίες αναπτύξεις, όπως είναι η Νεάπολη στη Γεροσκήπου. Με την επίσπευση της αδειοδότησης έργων, εκτιμάται ότι θα εισρεύσουν χρήματα στα δημόσια ταμεία, ωστόσο τα έσοδα θα καθυστερήσουν να εισρεύσουν στα ταμεία του κράτους αφού τα τέλη έκδοσης των διαφόρων πολεοδομικών αδειών θα καταλήξουν στα ταμεία των δήμων. Τα σημαντικά τέλη καταβάλλονται κατά την έκδοση των τίτλων.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Πολεοδομίας, Χρήστος Κτωρίδης ανέφερε ότι το Τμήμα θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια να εξετάσει τις αιτήσεις που εκκρεμούν το συντομότερο δυνατό.