You are here

Εργοτάξια 78 σχολεία

24/08/2009 16:00
Έργα σε 78 σχολεία παγκύπρια βρίσκονται σε εξέλιξη λίγες μέρες πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των τεχνικών Υπηρεσιών του υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, αυτή τη στιγμή εκτελούνται έργα για την ανέγερση συνολικά εννέα νέων σχολικών μονάδων παγκύπρια, ενώ έργα που αφορούν τη γενική αναβάθμιση υφιστάμενων σχολικών μονάδων εκτελούνται σε 25 συνολικά σχολεία παγκύπρια.

Έργα που αφορούν επεκτάσεις υφιστάμενων σχολικών μονάδων εκτελούνται σε 30 σχολεία, ενώ έργα που αφορούν την αθλητική υποδομή εκτελούνται σε 14 σχολεία παγκύπρια.

Εξάλλου, έργα που βρίσκονται στη διαδικασία εργοληπτικού διαγωνισμού αφορούν 15 συνολικά σχολεία παγκύπρια.

Κατά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, θα λειτουργήσουν συνολικά δέκα νέα σχολικά κτίρια που θα στεγάσουν δύο λύκεια και ένα γυμνάσιο στην επαρχία της Πάφου, δύο δημοτικά σχολεία και τέσσερα νηπιαγωγεία στην επαρχία της Λευκωσίας, καθώς επίσης και ένα νηπιαγωγείο στην επαρχία Λάρνακας.

Συγκεκριμένα, τα κτίρια αυτά θα στεγάσουν από φέτος τα λύκεια Γεροσκήπου και Έμπας, το Γυμνάσιο Αθηένου, το 3ο Δημοτικό Σχολείο Μακεδονίτισσας, το Περιφερειακό Δημοτικό Σχολείο Ασίνου, το Νηπιαγωγείο Ασίνου, το νηπιαγωγείο Ευρύχου, το νηπιαγωγείο Αγίας Βαρβάρας, το νηπιαγωγείο Μοσφιλωτής και το 6ο Νηπιαγωγείο Αγλαντζιάς.