You are here

Χάλκινο η Κύπρος στην επιβατική κίνηση

11/08/2017 12:33
Την τρίτη θέση διατήρησε ο διεθνής αερολιμένας της Λάρνακας στον πίνακα αύξησης της επιβατικής κίνησης για τους πρώτους έξι μήνες του 2017, ανάμεσα σε όλα τα διεθνή αεροδρόμια της Ευρώπης, στην κατηγορία των αερολιμένων με επιβατική κίνηση από 5 έως 10 εκ., ετησίως.

Σε ανακοίνωση της Hermes Airports αναφέρεται ότι «σύμφωνα με νέο ενημερωτικό σημείωμα του ACI Ευρώπης, (Airport Council International Europe - Διεθνές Συμβούλιο Αερολιμένων - Ευρώπης) το πρώτο μισό του έτους (2017), ο διεθνής αερολιμένας Λάρνακας καταφέρνει να διατηρήσει την τρίτη θέση στον πίνακα αύξησης της επιβατικής κίνησης που κατείχε από τον περασμένο Μάρτιο, ανάμεσα σε όλα τα διεθνή αεροδρόμια της Ευρώπης, στην κατηγορία των αερολιμένων με επιβατική κίνηση από 5 έως 10 εκ., ετησίως».

Σύμφωνα με το σχετικό πίνακα του ACI Ευρώπης, «το διεθνές αεροδρόμιο Λάρνακας εμφανίζεται τρίτο στη σειρά κατάταξης, με ποσοστό αύξησης 22.7% και 571.926 επιπρόσθετους επιβάτες, πίσω από το διεθνές αεροδρόμιο του Κέφλαβικ (Ισλανδία) που καταλαμβάνει την πρώτη θέση με ποσοστό 39,7% και το διεθνές αεροδρόμιο του Κιέβου (Ουκρανία) που καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση με ποσοστό αύξησης, 29.4%».

Προστίθεται ότι «στη συγκεκριμένη κατηγορία αεροδρομίων (5 έως 10 εκ. επιβάτες ετησίως), το διεθνές αεροδρόμιο Λάρνακας, ουσιαστικά, εξακολουθεί να διατηρεί την πρωτιά ανάμεσα σε όλα τα διεθνή αεροδρόμια των κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που πέτυχαν το μεγαλύτερο ποσοστό αύξησης επιβατικής κίνησης».

Όπως ανέφερε η Μαρία Κουρούπη, ανώτερη διευθύντρια Marketing και Επικοινωνίας της Hermes Airports Ltd, «η διατήρηση του αεροδρομίου Λάρνακας στον πίνακα του ACI με τα κορυφαία αεροδρόμια της Ευρώπης επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά, την επιτυχημένη μας πορεία και τη σταθερή αύξηση της επιβατικής μας κίνησης».

Πρόσθεσε ότι «οι κόποι, ο σχεδιασμός και η επιμονή μας φαίνεται να αποδίδουν, καθώς μέχρι το τέλος της χρονιάς, αναμένεται να καταφέρουμε να ξεπεράσουμε τα 7μιση εκ. συνολικούς επιβάτες, μόνο στη Λάρνακα».