You are here

Προσπάθειες για αναβάθμιση λιμανιού Λατσιού

15/01/2018 16:49

Το τελευταίο διάστημα η Αρχή Λιμένων Κύπρου καταβάλλει αρκετές προσπάθειες για αναβάθμιση του λιμανιού του Λατσιού, έτσι ώστε να τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας και υγείας, σύμφωνα με τον υπουργό μεταφορών, επικοινωνιών και έργων Μάριο Δημητριάδη.

Απαντώντας σε ερώτημα του βουλευτή των οικολόγων Γιώργου Περδίκη, ο κ. Δημητριάδης σημειώνει ότι έχουν πραγματοποιηθεί ήδη κατά τους καλοκαιρινούς μήνες δύο οργανωμένες εκστρατείες από μέρους της Αρχής Λιμένων Κύπρου με τη συνδρομή του Δήμου Πόλεως Χρυσοχούς, της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάφου, του Έπαρχου Πάφου καθώς και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Ο κύριος σκοπός των εκστρατειών ήταν η άμεση απομάκρυνση όλων των κινητών και μόνιμων κατασκευών και υποδομών για την εξασφάλιση της ελεύθερης διακίνησης πυροσβεστικού οχήματος και ασθενοφόρου στο λιμάνι του Λατσιού, μέσω της καθορισμένης πρόσβασης που έθεσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία.  Η εργασία έχει επιτευχθεί παρά τις έντονες αντιδράσεις των εκεί ενοικιαστών υποστατικών και έχει ολοκληρωθεί με επιτυχία.

Προστίθεται ότι μετά από παρότρυνση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έχει ενισχυθεί στο διπλάσιο ο αριθμός των πυροσβεστικών μέσων στο Λιμάνι του Λατσιού έτσι ώστε να καλύπτονται όλοι οι χερσαίοι χώροι της λιμενικής περιοχής.

Η Αρχή βρίσκεται στη διαδικασία έκδοσης διαγωνισμού σχετικά με την εγκατάσταση μόνιμων πυροσβεστικών φωλιών επί των κρηπιδωμάτων.

Έχει γίνει τοποθέτηση μόνιμου βυτίου από τον Ανάδοχο της Αρχής με σκοπό την παροχή καυσίμων σε όλα τα ακτοπλοϊκά και επιβατικά σκάφη που ελλιμενίζονται εντός της λιμενικής περιοχής του Λατσιού, έτσι ώστε να μην αποθηκεύεται οποιαδήποτε ποσότητα καυσίμων.

Ο υπουργός σημειώνει ότι η λύση χρήσης βυτίου είναι προσωρινή μέχρι την κατασκευή μόνιμου σταθμού παροχής καυσίμων, ο οποίος αναμένεται να λειτουργήσει περί τα τέλη Μαρτίου του 2018.