You are here

Πρωτιά Μ. Νεοφύτου στα οικοδομικά έργα

25/08/2009 06:58
Στην εργοληπτική εταιρεία Μιλτιάδης Νεοφύτου κατακυρώθηκε μέχρι σήμερα το μεγαλύτερο από τα οικοδομικά έργα που περιλαμβάνεται στον προϋπολογισμό του 2009. Εσωτερικό σημείωμα του υπουργείου Συγκοινωνιών που κυκλοφόρησε στις αρχές Αυγούστου και φέρνει σήμερα στην επιφάνεια η StockWatch, καταδεικνύει τον καταμερισμό των οικοδομικών έργων του Τμήματος Δημοσίων Έργων σε διάφορες εργοληπτικές και καταγράφει τις πρόνοιες των συμβολαίων που υπογράφτηκαν.

Από τα εννέα οικοδομικά έργα του φετινού προϋπολογισμού για τα οποία υπογράφτηκαν ήδη συμβόλαια, το μεγαλύτερο είναι αυτό της ανέγερσης των νέων κεντρικών γραφείων του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεων ύψους €26,25 εκ. Η υπογραφή του συμβολαίου έγινε στις 12 Νοεμβρίου 2008. Σύμφωνα με το συμβόλαιο, η διάρκεια του έργου είναι μέχρι 30 μήνες και περιλαμβάνει και συντήρηση για 15 χρόνια.


Η εταιρεία έχει αναλάβει επίσης το μεγαλύτερο από τα φετινά οδικά έργα, αυτό του κόμβου του ΓΣΠ, έναντι €21,5 εκ.

Η εταιρεία Lakis Georgiou Construction έχει αναλάβει το έργο της πρώτης φάσης της νέας αστυνομικής διεύθυνσης Πάφου που περιλαμβάνει την ανέγερση κεντρικού αστυνομικού σταθμού και κρατητηρίων με κόστος €5,99 εκ. Το έργο κατακυρώθηκε τον περσινό Μάιο με την πρόνοια να ολοκληρωθεί εντός 18 μηνών.

Άλλο μεγάλο έργο είναι αυτό της δημιουργίας κρατητηρίων στον αστυνομικό σταθμό Λακατάμιας για το οποίο υπόγραψε συμβόλαιο το Νοέμβριο του 2008 και για διάρκεια 15 μηνών η εταιρεία Α. Παναγίδης Public με κόστος €5,04 εκ.

Το κόστος για την κατασκευή νέων αποθηκών στο Αρχηγείο Αστυνομίας ανέρχεται στα €2,97 εκ. Το έργο κατακυρώθηκε στη P.A. CYTECO το Δεκέμβριο του 2008 με τη δέσμευση να παραδοθεί σε 9 μήνες. Υπάρχει επίσης πρόνοια για συντήρηση του έργου μετά το 2010.

Οι Αδελφοί Ιακώβου έχουν αναλάβει την ανέγερση του Ογκολογικού Κέντρου στο νέο νοσοκομείο Λευκωσίας. Το συμβόλαιο υπογράφηκε στις 8/8/2009 με τη δέσμευση να ολοκληρωθεί σε 42 εβδομάδες και το κόστος ανέρχεται στο €1,18 εκ.

Η εταιρεία Lois Builders υπέγραψε συμβόλαιο ύψους €0,84 εκ. για την επέκταση εξωτερικών ιατρείων στο νοσοκομείο Λεμεσού υπό την προϋπόθεση το έργο να αποπερατωθεί εντός 8 μηνών.

Στην εταιρεία Eltra Construction έχει ανατεθεί στις 9/12/2008 το έργο της βελτίωσης και συντήρησης του χώρου στάθμευσης του Συνεδριακού Κέντρου Λευκωσίας. Σύμφωνα με το συμβόλαιο, το κόστος του έργου υπολογίζεται στις €0,61 εκ. και θα πρέπει να παραδοθεί εντός 10 μηνών.

Άλλα δύο μικρότερα έργα, αυτό του πυροσβεστικού σταθμού Ορόκλινης ύψους €0,61 εκ. και αυτό της επέκτασης του τμήματος Αιμοδιάλυσης του νέου νοσοκομείου Λεμεσού ύψους €0,37 εκ. έχουν κατακυρωθεί στις εταιρείες S. Hadjichristofi Construction και Α. Παναγίδης Contracting Public, αντίστοιχα. Το πρώτο συμβόλαιο υπογράφηκε στις 20/2/2009 με διάρκεια 12 μηνών και το δεύτερο στις 6/7/2009 διάρκειας 8 μηνών.

Πέραν των εννέα έργων για τα οποία υπογράφτηκαν συμβόλαια, εκκρεμεί επίσης η υπογραφή συμβολαίων για άλλα τρία μεγάλα έργα των €30 εκ. περίπου. Αυτό του κτιρίου της Προεδρίας 2012 το κόστος του οποίου υπολογίζεται να ξεπεράσει τα €16,7 εκ., της Μονάδας Αεροπορικών Επιχειρήσεων της Αστυνομίας στον αερολιμένα Λάρνακας με ένα κόστος της τάξης των €12,7 εκ. και το έργο της επέκτασης της ανοικτής φυλακής με κόστος πέριξ του €1,5 εκ.

Επίσης, για την πρώτη φάση του κτιρίου μεταναστών στη Μενόγεια αναμένεται να δημοσιευθεί η προσφορά τον Οκτώβριο. Το έργο θα κοστίσει γύρω στα €10 εκ. Η δεύτερη φάση, που υπολογίζεται να προσφοροδοτηθεί τον Αύγουστο του 2010, θα κοστίσει €20 εκ.

Της Ηρώς Ευθυμίου