You are here

«Τελειωμένη υπόθεση» η ιδιωτικοποίηση λιμανιού Λάρνακας

22/02/2018 11:53

Οι διαδικασίες για την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού Λάρνακας προχωρούν κανονικά και η υπόθεση θεωρείται τελειωμένη, αναφέρει ο υπουργός μεταφορών Μάριος Δημητριάδης, σημειώνοντας ότι οι προσφορές από τους ενδιαφερόμενους επενδυτές θα υποβληθούν στις 16 Απριλίου.

Σε δηλώσεις του στη StockWatch, ο κ. Δημητριάδης αναφέρει ότι από τους τρεις ενδιαφερόμενους επενδυτές, οι δύο οι κινέζοι και ισραηλίτες επενδυτές, φαίνεται να επιδεικνύουν ενεργό ενδιαφέρον για την ενιαία ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας της Λάρνακας.

Οι τρεις προεπιλεγείσες κοινοπραξίες για το έργο είναι η αμερικανικών συμφερόντων Peninsular and Oriental Steam Navigation Company (P&O) και Cabo Marina S. de R.L. de C.V., η China Communications Construction Company Limited και η AMPA Ltd & Israel Shipyards Ltd.

Ο υπουργός σημειώνει ότι έχουν ληφθεί οι παρατηρήσεις από τους ενδιαφερόμενους επενδυτές.

«Η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού Λάρνακας θα πρέπει να προχωρήσει καθώς πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο τόσο για την πόλη όσο και για την Κύπρο γενικότερα».

Ο αρχικός στόχος του υπουργείου μεταφορών ήταν να υπάρχει συμφωνία με στρατηγικό επενδυτή τέλη του 2017.

Ο κ. Δημητριάδης παραδίδει τέλος του μήνα το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου του στη νέα υπουργό μεταφορών Βασιλική Αναστασιάδου.

Της Γεωργίας Χαννή