You are here

Δύο μνηστήρες για Cyta Hellas

19/12/2017 20:00

Δύο δεσμευτικές οικονομικές προτάσεις υποβλήθηκαν από ενδιαφερόμενους επενδυτές για τη Cyta Hellas και θα εξεταστούν από τη Cyta, καθώς σήμερα εξέπνευσε η σχετική προθεσμία.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Stockwatch, τελικές προτάσεις υπέβαλαν οι εταιρείες Vodafone και Wind.

Η διαδικασία ξεκίνησε στα μέσα Σεπτεμβρίου με διεθνή πρόσκληση ενδιαφέροντος και αναμένεται να συνεχιστεί βάσει του προδιαγεγραμμένου χρονοδιαγράμματος με αξιολόγηση των προτάσεων που έχουν υποβληθεί, από τους χρηματοοικονομικούς συμβούλους της  Cyta.

Οι εξωτερικοί χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι της Cyta για την πώληση της Cyta Hellas είναι η PwC Business Solutions S.A. και ο οίκος McKinsey.

Με βάση τα χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί η διαδικασία υπολογίζεται ότι θα ολοκληρωθεί στις αρχές του 2018.

Η Cyta αναμένεται να εκδώσει επίσημη ανακοίνωση σε σχέση με τη συνέχιση της διαδικασίας.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα η βουλή ενέκρινε συμπληρωματικό προϋπολογισμό για τη Cyta ύψους €7,4 εκ. ποσό που προοριζόταν τόσο για κάλυψη ελλειμμάτων του 2016 για τη Cyta Hellas όσο και για την εξόφληση δανείου της εταιρείας.

Σε επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε η Cyta αναφέρονται τα εξής:

«Σήμερα 19 Δεκεμβρίου ολοκληρώθηκε η δεύτερη φάση του διαγωνισμού πρόσκλησης επενδυτών για τη Cyta Hellas, με την κατάθεση δεσμευτικών οικονομικών προσφορών από τις εταιρείες Vodafone-Panafon και Wind Ελλάς Τηλεπικοινωνίες Α.Ε.Β.Ε. 

Ξεκινά άμεσα η αξιολόγηση των προσφορών, στο πλαίσιο διαφάνειας και ακεραιότητας που ήδη χαρακτηρίζει τη διαδικασία διερεύνησης επενδυτικού ενδιαφέροντος για τη Cyta Hellas, με τη βοήθεια εξωτερικών συμβούλων. Για οποιαδήποτε σημαντική εξέλιξη θα υπάρξει επίσημη τοποθέτηση της Cyta».

Μ.Χ.