You are here

Αύξηση αφίξεων 8 -10% αναμένει ο ΚΟΤ

08/02/2018 07:16

Οι ανακαινίσεις, αναβαθμίσεις και προσθήκες στα ξενοδοχεία προδιαγράφουν μια ακόμα καλύτερη τουριστική σεζόν για το 2018, με τις αρμόδιες αρχές να μην αποκλείουν νέα, διψήφια αύξηση των αφίξεων από τα περσινά επίπεδα ρεκόρ.

O τουριστικός λειτουργός στο τμήμα μάρκετινγκ και επικοινωνίας του ΚΟΤ Χρίστος Μούστρας δήλωσε στη StockWatch ότι τα μέχρι στιγμής στοιχεία είναι πολύ ενθαρρυντικά για μια ακόμη καλύτερη τουριστική σεζόν κατά την οποία προβλέπεται αύξηση στις αφίξεις γύρω στο 8-10% σε σχέση με πέρσι.

Υπενθύμισε ότι οι αφίξεις πέρσι έσπασαν κάθε ρεκόρ και ανήλθαν στα 3,65 εκ. από 3,2 εκ. το 2016, δηλαδή σημείωσαν μια αύξηση της τάξης του 14,7%.

Όσον αφορά τις κρατήσεις είπε ότι από τις δυο κύριες αγορές της Κύπρου υπάρχει ήδη σημαντική αύξηση, ενδεικτικά ανέφερε ότι από το Ηνωμένο Βασίλειο για το καλοκαίρι του 2018 οι μέχρι στιγμής κρατήσεις είναι αυξημένες κατά 10% σε σχέση με το 2017, δηλαδή πιο ψηλά από το μέσο όρο που είναι στο 5,2 %.

Από τη ρωσική αγορά οι κρατήσεις είναι αυξημένες κατά 8%, επεσήμανε.

Ο κ. Μούστρας αναφερόμενος στη Γερμανική αγορά εξέφρασε την εκτίμηση ότι το 2018 οι αφίξεις θα κινηθούν στους περσινούς αριθμούς. Πέρσι ήταν αυξημένες κατά 52%, δηλαδή αφίχθηκαν 189 χιλ.τουρίστες από τη Γερμανία το 2017 από 124 χιλ. το 2016

Εξέφρασε ακόμη την ικανοποίηση του ΚΟΤ διότι, όπως είπε, ήταν μεγάλη η ανταπόκριση των ξενοδόχων στα κίνητρα της κυβέρνησης για αναβάθμιση και ανακαίνιση των μονάδων τους, με αποτέλεσμα το 2018 να προστεθούν γύρω στις 20 χιλιάδες νέες κλίνες ενώ δημιουργούνται και οι προϋποθέσεις για επέκταση της καλοκαιρινής περιόδου.

Η ξενοδοχειακή βιομηχανία, είπε, εμπλουτίζεται φέτος και με νέα ξενοδοχεία πέντε και τεσσάρων αστέρων τα οποία αναμένεται να ανοίξουν το Μάρτιο και Απρίλιο.

Μεταξύ αυτών είναι στην επαρχία Πάφου το Louis Paphos Breeze Hotel τεσσάρων αστέρων, το Amade Hotel πέντε αστέρων και το Golden Beach επίσης πέντε αστέρων.

Στη Λεμεσό το Amara Hotel και το Parklane Resort & Spa πρώην Meridien και τα δύο πέντε αστέρων.

Στη Λάρνακα το Radisson Blu Hotel πέντε αστέρων.

Τρία πεντάστερα ξενοδοχεία θα ανοίξουν πριν το καλοκαίρι και στην Αγία Νάπα, πρόκειται για το Nissi Blu Hotel, το Amesis Hotel και το Eleana Hotel.

Στον Πρωταρά, το EvaHotel πέντε αστέρων και το Blue Ivy Hotel τεσσάρων αστέρων.

Της Ηρώς Ευθυμίου