You are here

Πρόβλεψη για αύξηση αφίξεων κατά 5%

14/11/2017 16:31
Στα υψηλά επίπεδα του 2017 θα κινηθούν οι αφίξεις τουριστών, την καλοκαιρινή περίοδο του 2018, με μια ελαφριά αύξηση της τάξης του 5%, δήλωσε ο πρόεδρος του ΚΟΤ Άγγελος Λοΐζου.

«Οι αφίξεις τουριστών θα κινηθούν το 2018, στους ίδιους υπέρογκους αριθμούς της καλοκαιρινής τουριστικής περιόδου του 2017, με μια μικρή αύξηση της τάξης του 5%», δήλωσε ο κ. Λοΐζου, σε διάσκεψη Τύπου στην οποία παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα έρευνας αναχωρήσεων περιηγητών.

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του ΚΟΤ Μαρίνος Μενελάου ανέφερε ότι η καλύτερη ένδειξη ότι θα έχουμε μια καλή τουριστική περίοδο και το 2018, είναι ο αριθμός των αεροπορικών θέσεων που έχουν δρομολογηθεί.

«Τα αποτελέσματα για τη χειμερινή περίοδο από το Ηνωμένο Βασίλειο που είναι η μεγαλύτερη αγορά της Κύπρου, τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο που διανύουμε, δηλαδή μεταξύ Νοεμβρίου 2017 και Μαρτίου 2018 έχουμε αύξηση πέραν του 20% στις αεροπορικές θέσεις, συνεπώς θα πρέπει να αναμένουμε μια εξαιρετική χειμερινή χρονιά», επεσήμανε.

Όσον αφορά την καλοκαιρινή περίοδο του 2018 ο κ. Μενελάου είπε ότι «δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είχαμε μια εξαιρετικά καλή χρονιά το 2017 με πληρότητες πέραν του 100%, συνεπώς τα περιθώρια είναι πολύ πιο στενά για φέτος. Τα τρία καλοκαίρια που μας πέρασαν είχαμε διψήφιους αριθμούς αυξήσεων άρα αναμένεται ότι θα κινηθούμε στα ίδια επίπεδα του 2017», σημείωσε ο κ. Μενελάου.

Ικανοποίηση εξέφρασαν και για τα αποτελέσματα της τουριστικής έκθεσης του Λονδίνου, μάλιστα ο πρόεδρος του ΚΟΤ Άγγελος Λοΐζου είπε ότι «όπως διαφάνηκε από τα μηνύματα που έχουμε λάβει από τους τουριστικούς πράκτορες, τα αποτελέσματα για την Κύπρο είναι πολύ πιο ικανοποιητικά από τους ανταγωνιστές μας».

Πρόσθεσε επίσης ότι «οι μεγάλοι ανταγωνιστές της Κύπρου είναι η Ισπανία και η Πορτογαλία. Εκεί είδαμε ότι χάνουν έδαφος οι ανταγωνιστές μας ειδικά στο θέμα της ικανοποίησης γενικά των τουριστών.

Από τα αποτελέσματα της έκθεσης διαφάνηκε ότι θα συνεχίσει να υπάρχει ζήτηση για την Κύπρο ως τουριστικός προορισμός, ενώ ενδιαφέρον επέδειξαν και άλλοι τουριστικές πράκτορες».

Ο κ. Λοΐζου όμως απαρίθμησε και μια σειρά προβλημάτων που θα πρέπει να επιλύσουν οι αρμόδιες αρχές όπως είναι κάποια θέματα που προκύπτουν από τους χώρους διασκέδασης, το περιβάλλον έξω από τα ξενοδοχεία, δηλαδή κατά πόσο έχουμε καλούς δρόμους πεζοδρόμια, κτήρια, οπτική ρύπανση είναι κάποια άλλα παροιμίας φύσης θέματα.

«Το θέμα των συγκοινωνιών», είπε «έγινε αντικείμενο συζήτησης και στην έκθεση του Λονδίνου από τους εταίρους μας που ενδιαφέρονται για τον αγροτουρισμό» είπε και πρόσθεσε ότι «οι κακές συγκοινωνίες προκαλούν ζημιά στον τουρισμό της υπαίθρου και του αγροτουρισμού».

Της Ηρώς Ευθυμίου