You are here

Τρίβουν τα χέρια οι ξενοδόχοι

11/08/2017 13:59
Ικανοποιημένοι εμφανίζονται οι ξενοδόχοι από τη μέχρι σήμερα πληρότητα των μονάδων τους, εκτιμά ο πρόεδρος του παγκύπριου συνδέσμου ξενοδόχων Χάρης Λοϊζίδης.

«Ακριβείς πληρότητες δεν μπορούν να δοθούν γιατί αυτά τα πράγματα τρέχουν», είπε ο κ. Λοϊζίδης απαντώντας σε ερωτήσεις του ΚΥΠΕ.

Πρόσθεσε ότι οι επόμενοι μήνες, Σεπτέμβριος και Οκτώβριος, προχωρούν κανονικά και προβλέπεται ότι θα εξακολουθήσουν να είναι υψηλές οι πληρότητες.

Για τη χειμερινή περίοδο, ανέφερε ότι ο Νοέμβριος φαίνεται ότι θα είναι αρκετά καλός μήνας, «αλλά για πέραν του Νοεμβρίου θα πρέπει να περιμένουμε ακόμα λίγο», ανέφερε.

Σε ερώτηση αν υπάρχουν θέσεις για κύπριους, ο κ. Λοϊζίδης ανέφερε ότι «τα μηνύματα που παίρνω από όλες τις επαρχίες, είναι ότι υπάρχουν δωμάτια της τελευταίας στιγμής, μεμονωμένα φυσικά».

«Υπάρχουν πάντα και τα ορεινά θέρετρα τα οποία εξακολουθούν να είναι ο φτωχός συγγενής του τουρισμού - δυστυχώς είναι πολύ πίσω οι κρατήσεις στα ορεινά θέρετρα», σημείωσε.

Ανέφερε επίσης ότι το πρόγραμμα επιχορηγημένων διακοπών από τις κοινωνικές ασφαλίσεις βοηθά πάρα πολύ τα ξενοδοχεία των ορεινών θέρετρων και γενικότερα τον αγροτουρισμό και είναι ένα σημαντικό εργαλείο.

Αλλά, όπως είπε, δεν είναι αρκετό από μόνο του να δημιουργήσει ψηλές πληρότητες για μακρά περίοδο.

Εκφράζοντας την πεποίθηση για τη συνέχιση του εξαιρετικού ρεύματος τουριστών και φέτος προς την Κύπρο, ο κ. Λοϊζίδης προέτρεψε όπως «συνεχίσουμε να είμαστε προσεκτικοί και να μην κάνουμε τα λάθη του παρελθόντος».

Ανέφερε ότι το μούδιασμα, που παρατηρήθηκε τις τελευταίες δεκαπέντε ημέρες όσον αφορά στη ροή ρώσων τουριστών προς την Κύπρο, το φαινόμενο αυτό, είπε, θα είναι παροδικό.

Όπως ανέφερε ο κ. Λοϊζίδης, «το μούδιασμα από τη ρωσική αγορά αποδίδεται κυρίως στο ότι έχει απολέσει αξία το ρούβλι ενώ φαίνεται ότι έχει ανοίξει ξανά η Τουρκία για τους ρώσους».