You are here

Ανακοίνωση ΚΤ για GG Aspire Fund

24/04/2014 17:58
Η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου καθόρισε την εταιρεία GG Aspire Fund Limited ως Ιδιωτικό Διεθνές Συλλογικό Επενδυτικό Σχέδιο.

Ειδικότερα, σε σημερινή ανακοίνωση η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου, γνωστοποιεί ότι στις 8 Απριλίου 2014, η εταιρεία έχει αναγνωριστεί ως Διεθνής Εταιρεία Μεταβλητού Κεφαλαίου και έχει καθοριστεί ως Ιδιωτικό Διεθνές Συλλογικό Επενδυτικό Σχέδιο σύμφωνα με τα άρθρα 10(1) και 10(4) των περί Διεθνών Συλλογικών Επενδυτικών Σχεδίων Νόμων, 1999 και 2000.

Σύμφωνα με τις πρόνοιες του περί Διεθνών Συλλογικών Επενδυτικών Σχεδίων Νόμου του 1999, όπως έχει μεταγενέστερα τροποποιηθεί (τροποποίηση του 2000), η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου είναι η ρυθμιστική και εποπτική αρχή των Διεθνών Συλλογικών Επενδυτικών Σχεδίων.

Κατόπιν γραπτής αίτησης προς την Κεντρική Τράπεζα, αυτή δύναται να αναγνωρίσει μία εταιρεία που συστάθηκε βάση του περί Εταιρειών Νόμου, ή ένα εμπίστευμα που δημιουργήθηκε βάση του περί Διεθνών Εμπιστευμάτων Νόμου ή ένα συνεταιρισμό εγγεγραμμένο δυνάμει του περί Ομορρύθμων και Ετερορρύθμων Εταιρειών και Εμπορικών Επωνυμιών Νόμου ως Διεθνές Συλλογικό Επενδυτικό Σχέδιο.

Η Κεντρική Τράπεζα αναγνωρίζει, επί του παρόντος, μόνο Ιδιωτικά Συλλογικά Επενδυτικά Σχέδια (δηλαδή Σχέδια που έχουν μέχρι 100 επενδυτές).

Τα εν λόγω Σχέδια αναμένεται να διορίζουν κυπριακή τράπεζα ως θεματοφύλακα των περιουσιακών στοιχείων τους, ή άλλη τράπεζα του εξωτερικού που εγκρίνεται για αυτό το σκοπό από την Κεντρική Τράπεζα.

Επιπρόσθετα, τα Ιδιωτικά Συλλογικά Επενδυτικά Σχέδια που δεν έχουν φυσική παρουσία στην Κύπρο, αναμένεται να διορίζουν εταιρεία παροχής διοικητικών υπηρεσιών, η οποία πρέπει να τύχει έγκρισης από την Κεντρική Τράπεζα.

Βάσει της Νομοθεσίας, ένα Σχέδιο μπορεί να έχει μία από τις ακόλουθες νομικές μορφές:

•Διεθνής Εταιρεία Καθορισμένου Κεφαλαίου

•Διεθνής Εταιρεία Μεταβλητού Κεφαλαίου

•Διεθνές Σχέδιο Μονάδων Εμπιστεύματος

•Διεθνής Επενδυτικός Συνεταιρισμός Περιορισμένης Ευθύνης

Και τα τέσσερα είδη αναγνωρισμένων Σχεδίων μπορεί να έχουν καθορισμένη χρονική περίοδο ή απεριόριστη διάρκεια λειτουργίας.