You are here

Κίνητρα για ανάπτυξη σε 15 μέρες

01/04/2013 11:53
Μέτρα που έχουν στόχο την ανάκαμψη της οικονομίας θα υιοθετηθούν από το Υπουργικό Συμβούλιο εντός των επόμενων 15 ημερών ανέφερε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, μετά τη δοξολογία που τελέστηκε στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννη, με την ευκαιρία της επετείου της 1ης Απριλίου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης κληθείς να αναφερθεί στις λίστες με ονόματα ατόμων που φέρονται με βάση τις λίστες αυτές να έχουν μεταφέρει χρήματα στο εξωτερικό είπε ότι «ένα θέλω πριν και πάνω από όλα να πω: ουδέποτε γνώριζα και ουδέποτε ήταν δυνατόν να δίνω μάχες μέχρι την πρωία του Σαββάτου για να αποφευχθεί αυτό που μας επέβαλαν και την ίδια ώρα να έδινα τάχα προνομιακές (πληροφορίες). Νομίζω ότι απαντήθηκαν αυτά, αλλά θέλω να τονίσω ότι κατά την αυριανή τελετή ανάθεσης των καθηκόντων στους τρεις καταξιωμένους δικαστικούς θα δοθεί και η εντολή διερεύνησης παντός ό,τι πιθανόν να με αφορά ή αφορά έστω και εξ αγχιστείας συγγενικά μου πρόσωπα».

Ερωτηθείς πότε θα είναι έτοιμος για να εξαγγείλει επίσημα τα μέτρα, στα οποία αναφέρθηκε σε συνέντευξη του σε εφημερίδα, και τα οποία θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «ήδη, έχω προβεί σε μερικές εξαγγελίες, αλλά εν τη ουσία μέτρα θα υιοθετηθούν από το Υπουργικό Συμβούλιο εντός των επόμενων 15 ημερών. Αρχής γενομένης από το Υπουργικό Συμβούλιο και την επόμενη εβδομάδα».

Σε ερώτηση ποιο θεωρεί ότι είναι το σημαντικότερο σημείο από το σχέδιο των 12 σημείων που έχει ως στόχο την ανάκαμψη της οικονομίας, στο οποίο ο ίδιος αναφέρθηκε σε συνέντευξή του σε καθημερινή εφημερίδα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε «η ανάπτυξη, κίνητρα για την ανάπτυξη και θα εργαστούμε προς αυτή την κατεύθυνση».

Τέλος, σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι η Κύπρος αναμένει χρήματα από την Ελλάδα και ερωτηθείς ποιο σχέδιο έχει ο ίδιος στην περίπτωση που αυτό δεν πραγματοποιηθεί, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε «δεν αναμένουμε κάτι από την Ελλάδα, δεν είναι το καθήκον της Ελλάδας αυτό, δεν μας χρωστούν κάτι, πρέπει να αγωνιστούμε μόνοι μας για να οικοδομήσουμε τη νέα εποχή».