You are here

Βασιλείου: Ο νέος CEO BOCY να γνωρίζει την Κύπρο

14/05/2013 12:29
Επείγει ο διορισμός ενός σωστού εκτελεστικού διευθυντή στην Τράπεζα Κύπρου, ο οποίος να γνωρίζει τα τραπεζικά προβλήματα και την Κύπρο, επεσήμανε ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας και οικονομολόγος Γιώργος Βασιλείου.

Ο κ. Βασιλείου που είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «ένας από τους κύριους λόγους της ανησυχίας του κόσμου, της αβεβαιότητας που βλέπουμε να υπάρχει ανάμεσα στους επιχειρηματίες, της κρίσης που βλέπουμε να υπάρχει στο λιανικό εμπόριο και γενικά στις βιομηχανίες και σε όλες τις επαγγελματικές δραστηριότητες, είναι η συνεχιζόμενη αστάθεια και η συνεχιζόμενη καθυστέρηση στην αντιμετώπιση του τραπεζικού προβλήματος» και πρόσθεσε:

«Δεν μπορώ ούτε και θέλω να δώσω συνταγές, όμως, ως παρατηρητής θέλω να τονίσω ότι πρέπει να γίνει καθετί το δυνατόν ώστε άμεσα, αν είναι δυνατόν, να κλείσει το ζήτημα, δηλαδή να υπάρξει ένας σωστός εκτελεστικός διευθυντής της Τράπεζας Κύπρου ο οποίος να είναι άνθρωπος που θα γνωρίζει τα τραπεζικά προβλήματα και την Κύπρο».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι «θα πρέπει να ληφθούν όλα εκείνα τα μέτρα που θα ενισχύσουν τον επιχειρηματικό τομέα. Η ανεργία είναι τεράστια και θα αυξηθεί αν δεν αντιμετωπιστούν τα θέματα άμεσα. Χρειάζεται σε κάθε τομέα να ληφθούν τέτοιου είδους συγκεκριμένα μέτρα που θα δημιουργήσουν νέες προοπτικές. Πιστεύω ότι μπορεί να γίνει», κατέληξε ο κ. Βασιλείου.