You are here

Μπλόκο στη συζήτηση για ΟΠΑΠ

28/09/2017 12:09
Η επιτροπή ελέγχου αποφάσισε να αναβάλει τη σημερινή συζήτηση για τον τρόπο εφαρμογής της διακρατικής συμφωνίας μεταξύ Κύπρου-Ελλάδας και συγκεκριμένα της συμφωνίας με τον ΟΠΑΠ, σε σχέση με το ενδεχόμενο απώλειας εσόδων της κυπριακής Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με δήλωση του προέδρου του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών Γιώργου Περδίκη, με εισήγηση του ΔΗΣΥ και κατ’ απαίτηση δικηγορικού γραφείου, αναβλήθηκε η απογευματινή συνεδρίαση της επιτροπής ελέγχου για τα θέματα που αφορούν διαχείριση της συμφωνίας της Κύπρου με τον ΟΠΑΠ.

Υπενθύμισε ότι πριν από ένα χρόνο, ο γενικός ελεγκτής προειδοποίησε ότι κάθε μήνα χάνονται έσοδα ύψους €1 εκ. για την κυπριακή Δημοκρατία, λόγω της κακής διαχείρισης αυτής της συμφωνίας.

Τον περασμένο Νοέμβριο συγκεκριμένα, ο κ. Μιχαηλίδης είχε καταγγείλει τη συμφωνία με τον ΟΠΑΠ ως απαράδεκτη, ανισοβαρή και παράνομη τονίζοντας ότι πρέπει να ρυθμιστεί άμεσα, με τον ΟΠΑΠ από την πλευρά του να απορρίπτει τις καταγγελίες.

Το θέμα δεν έχει ξανασυζητηθεί από τότε, ωστόσο τα μέλη της επιτροπής ελέγχου είχαν ζητήσει σχετικά έγγραφα μέσω των οποίων αποδεικνύεται, σύμφωνα με τον κ. Περδίκη, ότι εδώ και χρόνια αρμόδιοι λειτουργοί υποδείκνυαν ότι γίνεται πλημμελής ερμηνεία της εν λόγω συμφωνίας εις βάρος της ΚΔ.

Σήμερα έγινε επίκληση στο γεγονός ότι βρίσκεται σε εξέλιξη αστυνομική έρευνα σε σχέση με τον ΟΠΑΠ κατόπιν παραπομπής στοιχείων στον γενικό εισαγγελέα εκ μέρους της ελεγκτικής υπηρεσίας, ώστε να αναβληθεί η συζήτηση στην επιτροπή ελέγχου.

«Το γραφείο του μεγαλοδικηγόρου αποφάνθηκε ότι έπρεπε να επέμβει για να αναβάλει τη συζήτηση και η επιτροπή χωρίς να ζητήσει τη γνώμη του γενικού εισαγγελέα, με συγκυριακή πλειοψηφία ανέβαλε το θέμα», δήλωσε ο κ. Περδίκης σημειώνοντας ότι παρόντες κατά την ψηφοφορία ήταν οι βουλευτές του ΔΗΣΥ και του ΔΗΚΟ.

«Φαίνεται» είπε, ότι κάποια δικηγορικά γραφεία είναι συγκοινωνούντα δοχεία με την εξουσία και έκανε λόγο για πρωτοφανές φαινόμενο παρέμβασης και «χέρι του κατεστημένου» στον κοινοβουλευτικό έλεγχο.

Της Μαρίας Χαμπή