You are here

Έκτακτη συνεδρία στη βουλή για μισθούς εκπαιδευτικών

11/01/2018 13:43

Έκτακτη συνεδρία προγραμματίζει ο πρόεδρος της επιτροπής οικονομικών Αβέρωφ Νεοφύτου με σκοπό την αποδέσμευση κονδυλίου για καταβολή της πληρωμής Δεκεμβρίου για τους εκπαιδευτικούς των κρατικών ινστιτούτων επιμόρφωσης (ΚΙΕ).

Σε γραπτή του δήλωση, ο κ. Νεοφύτου αναφέρει ότι για τον καθορισμό της έκτακτης συνεδρίασης αναμένεται η κατάθεση στη βουλή, του σχετικού αιτήματος αποδέσμευσης από το υπουργείο οικονομικών.

«Γίναμε δέκτες δικαιολογημένων παραπόνων από εκπαιδευτικούς των Κρατικών Ινστιτούτων Επιμόρφωσης (ΚΙΕ) ότι δεν τους έχουν καταβληθεί τα δεδουλευμένα τους για τον μήνα Δεκέμβριο», σημειώνεται στη δήλωση του κ. Νεοφύτου.

Όπως σημειώνεται, η καθυστέρηση που παρατηρήθηκε στην καταβολή του αντιτίμου για τις υπηρεσίες τους είναι λόγω σταυρώματος του σχετικού κονδυλίου από τη βουλή.

«Είμαι σίγουρος ότι η πρόθεση της βουλής, δεν ήταν να στερήσει από τα άτομα αυτά τα ποσά που τους αναλογούν, ούτε να τα ταλαιπωρήσει», σημειώνει ο κ. Νεοφύτου, προσθέτοντας ότι έχει επικοινωνήσει σήμερα με τον διευθυντή προϋπολογισμού στο υπουργείο οικονομικών κ. Σταύρο Μιχαήλ και του έχει ζητήσει να υποβάλει τις επόμενες ημέρες στην επιτροπή οικονομικών σχετικό σημείωμα για αποδέσμευση του κονδυλίου.

Ο κ. Μιχαήλ ανέφερε ότι το σχετικό σημείωμα ετοιμάζεται ήδη και τις επόμενες ημέρες θα βρίσκεται ενώπιον της βουλής ώστε να καταστεί δυνατό να λάβουν τα άτομα αυτά τα δεδουλευμένα τους.

«Μόλις ληφθεί το σχετικό αίτημα, θα συγκαλέσω έκτακτη συνεδρία της επιτροπής για αποδέσμευση του κονδυλίου. Ευελπιστώ ότι και τα υπόλοιπα κόμματα δεν θα φέρουν ένσταση στην σύγκλιση της συνεδρίας και θα στηρίξουν το εν λόγω δίκαιο αίτημα για να επιλυθεί το θέμα», αναφέρεται στη δήλωση του κ. Νεοφύτου.