You are here

Με διαμαρτυρίες ο προϋπολογισμός συμβουλίου ελέγχου εργοληπτών

16/03/2018 16:29

Κατά πλειοψηφία πέρασαν οι δύο προϋπολογισμοί του συμβουλίου εγγραφής και ελέγχου εργοληπτών οικοδομικών και τεχνικών έργων για το 2017 και 2018 καθώς βουλευτές τήρησαν αποχή από τη ψηφοφορία ως ένδειξη διαμαρτυρίας, όπως αναφέρθηκε.

Ο πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών Γιώργος Περδίκης, υποστήριξε ότι για ένα χρόνο το συμβούλιο λειτουργούσε παράνομα, δεδομένου ότι η ολομέλεια είχε ενώπιον της τον προϋπολογισμό του συμβουλίου και για την χρονιά που πέρασε, το 2017, εκτός από τον προϋπολογισμό του 2018.

Παράλληλα, ο κ. Περδίκης άσκησε κριτική για την καθυστέρηση που παρουσιάζεται στην πειθαρχική έρευνα του συμβουλίου εναντίον εργοληπτικών εταιρειών που εμπλέκονται στο σκάνδαλο του συμβουλίου αποχετεύσεων Πάφου, αναφέροντας ότι δεν ασκείται κατάλληλος έλεγχος.

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, άφησε αιχμές αναφέροντας ότι πρέπει να προβληματίσει το πώς η διαπλοκή μετατρέπεται από κάποιους σε όχημα δημοτικότητας.

Σημείωσε ότι το κοινοβουλευτικό σώμα έχει ήδη ψηφίσει για την αλλαγή του νόμου περί προσφορών για έργα του δημοσίου καθορίζοντας επιτροπή που είναι αρμόδια και έχει επιβάλει ποινές, με τον κ. Περδίκη να απαντά ότι πρόκειται για δύο διαφορετικές διαδικασίες.

Ο προϋπολογισμός του Συμβουλίου Εγγραφής και Ελέγχου Εργοληπτών Οικοδομικών και Τεχνικών Έργων για το έτος 2017, προβλέπει δαπάνες ύψους €949,1 χιλ. και έσοδα ύψους €811,3 χιλ.. Για το έτος 2018, προβλέπει δαπάνες ύψους €917,7 χιλ. και έσοδα ύψους €820,9 χιλ.

Μ.Χ.