You are here

Δύσκολη η λύση για εγκλωβισμένους ιδιοκτήτες ακινήτων

16/01/2018 16:14

Σε νομικές δυσκολίες αποδίδει ο υπουργός εσωτερικών, την καθυστέρηση της προώθησης του νομοσχεδίου που αφορά στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν εγκλωβισμένοι ιδιοκτήτες ακινήτων.

Το νομοσχέδιο εκκρεμεί εδώ και τρεις μήνες ενώπιον της νομικής υπηρεσίας με τον υπουργό να χαρακτηρίζει το ζήτημα ως νομικά πολύπλοκο και πολύ σημαντικό.

Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΑΚΕΛ Γιώργου Λουκαΐδη, ο υπουργός εσωτερικών αναφέρει ότι παρόλο που η νομολογία των επαρχιακών δικαστηρίων δεν έχει ακόμη διευκρινίσει επαρκώς το θέμα των εγκλωβισμένων αγοραστών και δεν έχει ακόμη εκδικαστεί οποιαδήποτε, κατ’ έφεση, υπόθεση από το Ανώτατο Δικαστήριο, το υπουργείο εσωτερικών έχει ετοιμάσει και προωθήσει σχετικό νομοσχέδιο για νομοτεχνικό έλεγχο, στη Νομική Υπηρεσία από τις 10.10.2017.  

«Όπως έχει φανεί και από τις διιστάμενες μέχρι τώρα αποφάσεις των επαρχιακών Δικαστηρίων, πρόκειται για πολύπλοκο νομικό θέμα και για αυτό το λόγο χρειάζεται εμπεριστατωμένη μελέτη», σημειώνει.  

Αναφέρει επίσης, ότι μόλις ολοκληρωθεί ο νομοτεχνικός έλεγχος των ρυθμίσεων που έχουν περιληφθεί στο νομοσχέδιο που ετοιμάζεται, αυτό θα προωθηθεί στο υπουργικό συμβούλιο και στη βουλή για συζήτηση και ψήφιση.

Στην απάντηση Πετρίδη, σημειώνεται ότι «το υπουργείο εσωτερικών θεωρεί το θέμα των εγκλωβισμένων αγοραστών ως πολύ σημαντικό και η καθυστέρηση στην ετοιμασία του νομοσχεδίου, οφείλεται ακριβώς στις δυσκολίες που αναφέρονται πιο πάνω».

Όπως αναφέρεται, καταβάλλονται προσπάθειες ώστε να επισπευσθεί ο νομοτεχνικός έλεγχος και η έγκριση του από το υπουργικό συμβούλιο, ώστε να κατατεθεί στη βουλή το συντομότερο δυνατό.

Ο κ. Πετρίδης εκφράζει παράλληλα την προσδοκία, ότι και «με τη θετική συνεισφορά των μελών της βουλής, θα καταστεί δυνατή η τελική ρύθμιση του θέματος».

 

Μ.Χ.