You are here

Ο ελεγκτής καλεί λογιστήριο για ΟΠΑΠ

26/10/2017 11:02
Ο γενικός ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης, ενημέρωσε σήμερα τα μέλη της επιτροπής ελέγχου για τη γνωμάτευση του γενικού εισαγγελέα που χαρακτηρίζει ανεπίτρεπτη και αδικαιολόγητη τη μέχρι σήμερα ερμηνεία όρων της συμφωνίας του κράτους με τον ΟΠΑΠ, καλώντας γενικό λογιστήριο να τοποθετηθεί.

Ο κ. Μιχαηλίδης ενημέρωσε τα μέλη της επιτροπής ελέγχου που εξέτασαν το θέμα την περασμένη εβδομάδα, κάνοντας λόγο για «γνωμάτευση- καταπέλτη» εκ μέρους του γενικού εισαγγελέα.

Εξέφρασε την άποψη ότι η υπόθεση θα οδηγηθεί στα δικαστήρια εάν δεν καταβάλει τα ποσά ο ΟΠΑΠ, καλώντας το γενικό λογιστήριο να τοποθετηθεί σχετικά.

Ο κ. Μιχαηλίδης, που συμμετείχε σε συνεδρία της επιτροπής ελέγχου για θέματα σχετικά με το τμήμα φορολογίας, υποστηρίζει ότι με βάση τη λανθασμένη ερμηνεία της συμφωνίας το κράτος έχανε έσοδα €10 εκ. το χρόνο.

Νέα πυρά προς ΥΠΟΙΚ

Εξαπολύοντας νέα πυρά προς τον υπουργό οικονομικών, ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε σήμερα ότι μετά από την ενημέρωση που είχε λάβει από την ελεγκτική υπηρεσία για την πιθανότητα να χάνονται έσοδα για το κράτος, το λιγότερο που θα έπρεπε να είχε κάνει ήταν να προχωρήσει σε διερεύνηση του θέματος, κάτι που δεν έγινε.

«Η επιμονή του υπουργού οικονομικών δεν συνάδει με την προστασία του δημόσιου συμφέροντος», είπε.

Παράλληλα, σημείωσε ότι σε περίπτωση που ο γενικός εισαγγελέας αποφασίσει να ορίσει διερευνητική επιτροπή για το θέμα, θα πρέπει η έρευνα να ξεκινήσει από το 2003, όταν είχε συναφθεί η συμφωνία.

Οι αναφορές του κ. Μιχαηλίδη προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις και από μέρους των βουλευτών.

Της Μαρίας Χαμπή