You are here

Προς διαγραφή φόρων κληρονομιάς ύψους €486 χιλ.

13/03/2018 11:41

Πρόταση για τη διαγραφή φορολογικών οφειλών ύψους €485,8 χιλ. ετοίμασε το τμήμα φορολογίας η οποία αναμένεται να εγκριθεί από το υπουργικό συμβούλιο πριν τεθεί ενώπιον της βουλής.

Οι οφειλές αφορούν 80-90 περιπτώσεις όπου επιβλήθηκε φόρος κληρονομιάς για κατεχόμενες περιουσίες των οποίων οι ιδιοκτήτες απεβίωσαν πριν από το 1974.

Η επιτροπή προσφύγων συζήτησε σήμερα σχετική πρόταση νόμου λαμβάνοντας ενημέρωση από το τμήμα φορολογίας για τις ενέργειες στις οποίες έχει προχωρήσει.

Η πρόεδρος της επιτροπής προσφύγων Σκεύη Κουκουμά δήλωσε ότι η πρόταση νόμου που κατέθεσε το ΑΚΕΛ συζητήθηκε για τέταρτη φορά.

Πρόσθεσε μετά από επανειλημμένες συζητήσεις για κατά χάρη διαγραφή με την υφιστάμενη νομοθεσία, η κυβέρνηση αφού πήρε την πρόσκληση για να παραστεί στη συζήτηση του θέματος στη βουλή, αποφάσισε στις 9 Μαρτίου να ετοιμάσει πρόταση προς το υπουργικό συμβούλιο.

Σημείωσε παράλληλα, πως η ρύθμιση θα πρέπει να είναι τέτοια ώστε να καλύψει και περιπτώσεις πέραν των καταγεγραμμένων, ώστε αν υπάρχει κόσμος που δεν αποτάθηκε ακόμα να κάνει μεταβίβαση να καλυφθούν από ρύθμιση.

Η κ. Κουκουμά, είπε ότι η επιτροπή προσφύγων θα εξετάσει εκ νέου το θέμα αμέσως μετά το Πάσχα για να διαπιστώσει την πρόοδο.
 
Η Βουλευτής του ΔΗΣΥ Μαριέλλα Αριστείδου ανέφερε ότι η πρόταση που θα οδηγηθεί στο υπουργικό συμβούλιο θα ρυθμίζει 93 περιπτώσεις με συνολικές οφειλές €485,8 χιλ.

Της Μαρίας Χαμπή