You are here

Ποια ιατρικά κέντρα εμπιστεύονται οι κύπριοι

01/03/2018 06:42

Αισθητές διαφορές προκύπτουν στο βαθμό εμπιστοσύνης μεγάλων ιατρικών κέντρων της Κύπρου, σύμφωνα με νέα έρευνα της StockWatch με δείγμα 600 άτομα.

Οι διαφορές είναι αισθητές μεταξύ δημόσιων και ιδιωτικών ιατρικών κέντρων, με τα δημόσια κέντρα υγείας να υποχωρούν στις συγκεκριμένες μετρήσεις σε σχέση αυτές που έγιναν πριν ένα χρόνο.

Στην έρευνα που διενήργησε για λογαριασμό της StockWatch η RAI Consultants διαφαίνεται ότι το πιο αξιόπιστο ιατρικό κέντρο παραμένει το American Heart Medical Center με βαθμολογία 8.10 από τα 10. Σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα, το ιατρικό κέντρο σημειώνει μικρή μείωση στην αξιοπιστία του.

Η βαθμολογία προκύπτει από δυο ερωτήματα, κατά πόσο είναι αξιόπιστο το ιατρικό κέντρο και κατά πόσο θα συστηνόταν. Στην ερώτηση για το πόσο αξιόπιστο είναι το American Heart Medical Center έλαβε βαθμολογία 8.2 και κατά πόσο θα συστηνόταν 8.

Ακολουθεί το Αρεταίειο Νοσοκομείο με βαθμολογία 7,50 έναντι 7,35 στην έρευνα Φεβρουαρίου 2017 και το Απολλώνιο Ιδιωτικό Νοσοκομείο με 7,15 από 7,10.

Το Μακάρειο Νοσοκομείο λαμβάνει βαθμολογία 7 από 7,05 τον Φεβρουάριο του 2017 και το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας λαμβάνει 6 από 6,4 πέρσι, παρουσιάζοντας σημαντική υποχώρηση.

Η έρευνα διενεργήθηκα μεταξύ 7 και 13 Φεβρουαρίου 2018 με δείγμα 600 άτομα. Η κάλυψη ήταν παγκύπρια, σε αστικές και αγροτικές περιοχές με τη συμμετοχή αντρών και γυναικών άνω των 18 ετών.

Η μεθοδολογία ήταν τυχαία πολυσταδιακή στρωματοποιημένη δειγματοληψία.

Η μέθοδος συλλογής των στοιχείων ήταν τηλεφωνικές συνεντεύξεις από το τηλεφωνικό κέντρο της RAI Consultants.

Της Γεωργίας Χαννή