You are here

Τρέχουν το μπουμ οι ξενοδόχοι

03/08/2017 07:09
Μετατροπές και ανακαινίσεις των υφιστάμενων τουριστικών τους καταλυμάτων σχεδιάζουν οι ξενοδόχοι, για να εξυπηρετήσουν την αυξημένη ζήτηση που παρατηρείται την τελευταία διετία και που αναμένουν να συνεχιστεί.

Η αναθέρμανση του ενδιαφέροντος για την Κύπρο ως τουριστικού προορισμού, με τις αφίξεις να σπάνε κάθε ρεκόρ τα δύο τελευταία χρόνια, έθεσε σε κινητικότητα τους ξενοδόχους οι οποίοι προχωρούν σε προσθήκες, επεκτάσεις και ανακαινίσεις των ξενοδοχειακών τους μονάδων προκειμένου να εξυπηρετήσουν την αυξημένη ζήτηση.

Η τάση των τουριστών να επιλέγουν πακέτα all inclusive έχει δώσει σήμα για αλλαγές στα υφιστάμενα τουριστικά καταλύματα, προς εκμετάλλευση της συγκεκριμένης τάσης.

«Το κόστος των all inclusive, έρχεται πολύ χαμηλότερο για τους τουρίστες από ότι σε άλλα ξενοδοχεία και αν δεν το βρουν στην Κύπρο θα το βρουν σε άλλους προορισμούς», υπέδειξε ο ανώτερος λειτουργός του ΚΟΤ Μάριος Τσιανάκας.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι «τα ξενοδοχεία της Κύπρου που προσφέρουν υπηρεσίες all inclusive, τα δύο τελευταία χρόνια φιλοξένησαν περίπου ένα εκατομμύριο τουρίστες».

Η πλειοψηφία των ξενοδόχων που προχωρούν σε γενικό λίφτινγκ των ξενοδοχείων τους αναβαθμίζοντας τα σε αστέρες και εμπλουτίζοντας τα σε κλίνες, επικεντρώνεται στην επαρχία Αμμοχώστου και ειδικότερα στην Αγία Νάπα, ανέφερε.

Οι περισσότεροι ξενοδόχοι προσέτρεξαν να εκμεταλλευτούν και το κίνητρο που τους έδωσε η κυβέρνηση του χαριστικού συντελεστή δόμησης 20%.

Ενδεικτικά του σκηνικού που επικρατεί στη ξενοδοχειακή βιομηχανία είναι και τα στοιχεία του τμήματος περιβάλλοντος με τις αιτήσεις που υποβάλλουν κάποιοι από τους ξενοδόχους και ζητούν περιβαλλοντική έκθεση των projects.

Από τις αιτήσεις προκύπτει ότι το ξενοδοχείο Grecian Bay, πέντε αστέρων, βρίσκεται υπό αναβάθμιση.

Ο όμιλος Τσόκκος, ο οποίος διαθέτει αλυσίδα μεγάλων ξενοδοχείων τόσο στην Αγία Νάπα όσον και στον Πρωταρά, προχωρεί σε μετατροπή του τουριστικού χωριού της εταιρείας A.Tsokkos Paradise Ltd, σε ξενοδοχειακή μονάδα 4*, δυναμικότητας 250 δωματίων και 500 κλινών, στην Αγία Νάπα.

Το Electra Holiday Village βρίσκεται στη διαδικασία εξασφάλισης τελικής έγκρισης για να μετατραπεί σε ξενοδοχείο και τουριστικά διαμερίσματα 364 κλινών.

Σε εξέλιξη βρίσκονται προσθηκομετατροπές σε υφιστάμενη τουριστική μονάδα (τουριστικές επαύλεις, κατάστημα και εστιατόριο) και μετατροπή της σε ξενοδοχείο 3*, της εταιρείας Yiakipa Properties Ltd & Petreri Villas Ltd, στην Αγία Νάπα.

Επίσης η εταιρεία A.P.Τsokkis Εsteits Limited, υπέβαλε επίσης αίτηση για την κατεδάφιση υφιστάμενης ανάπτυξης οργανωμένων διαμερισμάτων με καταστήματα και την ανέγερση ξενοδοχείου 3* (Eleana hotel), στην Αγία Νάπα.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, σε εξέλιξη βρίσκεται και η διαδικασία της αίτησης της εταιρείας Golden Reef Co Limited στην Αγία Νάπα για την κατεδάφιση θεματικού πάρκου και προσθηκομετατροπές σε ανεξάρτητα και αλλαγή χρήσης τους σε εστιατόρια νέου ξενοδοχείου 3* (Seasons hotel).

Αλλαγή χρήσης σε ξενοδοχείο προωθεί και το συγκρότημα διαμερισμάτων Αγλαΐα Αλκιβιάδη, στην περιοχή Περνέρα του δήμου Παραλιμνίου.

Στην επαρχία Πάφου και πιο συγκεκριμένα στην κοινότητα Κισσόνεργας, η εταιρεία Theodosiou (Vilka) Sunset Ltd, προχωρεί σε προσθηκομετατροπές σε υφιστάμενη ξενοδοχειακή μονάδα της εταιρείας.

Στο πλαίσιο του αγροτουρισμού κατοικία στην παλιά Κακοπετριά μετατρέπεται σε ξενοδοχειακή μονάδα 1* η οποία ανήκει στην εταιρεία Padagor Trading Limited.

Της Ηρώς Ευθυμίου