You are here

Μεγάλο κυκλοφοριακό χάος στη Λευκωσία

16/01/2018 18:00

Κυκλοφοριακό χάος επικρατούσε στους δρόμους της Λευκωσίας, λόγω των αυξημένων μέτρων που λήφθηκαν από την Αστυνομία, με αφορμή τη επίσημη επίσκεψη του Βασιλιά της Ιορδανίας, Αμπντουλλάχ Ιμπν Χουσείν, στην Κύπρο για την Τριμερή Σύνοδο Κύπρου – Ελλάδας - Ιορδανίας.

Μαρτυρίες οδηγών κάνουν λόγο για ατέλειωτες ουρές αυτοκινήτων στους δρόμους και πλήθος αγανακτισμένων, που κατέβηκαν από τα αυτοκίνητα τους, αφού δεν άντεξαν να περιμένουν άλλο.
 

Φωτογραφίες που έχουν αναρτηθεί σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης καταδεικνύουν το μέγεθος της ταλαιπωρίας των οδηγών.

Από την πλευρά της η αστυνομία διαβεβαιώνει πως καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να ελαχιστοποιηθεί ο μεγάλος χρόνος καθυστέρησης.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας , Ανδρέας Αγγελίδης, είπε ότι η Αστυνομία προειδοποίησε έγκαιρα για τα μέτρα, που επρόκειτο να λάβει, λόγω της Τριμερούς Συνόδου Κύπρου – Ελλάδας - Ιορδανίας.

Ο ίδιος έκανε λόγο για "πυκνή τροχαία κίνηση", σε αντίθεση με διαμαρτυρόμενους οδηγούς, που μιλούν για «κυκλοφοριακό χάος».

«Υπάρχει πυκνή τροχαία κίνηση, γιατί είναι ώρα αιχμής. Κινείται η κυκλοφορία. Καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια να μην υπάρχει μεγάλος χρόνος καθυστέρησης», είπε ο κ. Αγγελίδης.

Ερωτηθείς αν το κυκλοφοριακό κομφούζιο δημιουργήθηκε, λόγω των διευθετήσεων που έγιναν από την Αστυνομία, με αφορμή την επίσκεψη του Ιορδανού Βασιλιά, ο κ. Αγγελίδης απάντησε πως «τα μέτρα ασφαλείας δεν μπορούν να αλλάξουν», για να προσθέσει πως η Αστυνομία «δεν μπορεί να κάνει εκπτώσεις στην ασφάλεια».

Εξήγησε πως τα μέτρα που λήφθηκαν, ενόψει της επίσκεψης, ήταν αυξημένα, για να σημειώσει ότι οι αποκοπές δρόμων που γίνονται κατά διαστήματα είναι θέμα χρόνου να τελειώσουν.

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι οι οδηγοί έχουν εξαγριωθεί, ο κ. Αγγελίδης είπε: «Το δέχομαι, αλλά τι μπορείς άλλο να πεις. Δέχομαι ότι υπάρχει καθυστέρηση, αλλά δεν υπάρχει κάτι που μπορούμε να κάνουμε και δεν το κάναμε. Δεν είναι θέμα λανθασμένων σχεδιασμών. Αυτή είναι η κατάσταση».

Σύμφωνα με μαρτυρίες οδηγών, που βρέθηκαν εγκλωβισμένοι σήμερα στους δρόμους της Λευκωσίας, η Τροχαία προχωρούσε σε εκ περιτροπής αποκοπές δρόμων, αναλόγως με το πού κινούνταν οι προσκεκλημένοι, με αποτέλεσμα σε κεντρικές οδικές αρτηρίες της πρωτεύουσας να ακινητοποιούνταν τα αυτοκίνητα και να παρέλυε το οδικό δίκτυο.

Μάρτυρας ανέφερε ότι κανονικά για μια διαδρομή, που υπό κανονικές συνθήκες χρειάζεται 25 λεπτά, έκανε 75 λεπτά.

«Υπήρχε μεγάλος εκνευρισμός στους οδηγούς και δεν υπήρχαν αστυνομικοί εκεί που έπρεπε», αναφέρει η μάρτυρας.

Άλλος μάρτυρας ανέφερε ότι για μια διαδρομή, για την οποία υπό κανονικές συνθήκες χρειάζεται 15 λεπτά, χρειάστηκε 40 λεπτά.

Όπως είπε «η αστυνομία διοχέτευε όλη την κίνηση που έβγαινε εκτός Λευκωσίας προς Λεμεσό από τον αυτοκινητόδρομο προς τα Λατσιά και συγκεκριμένα από τον κυκλικό κόμβο του Mall of Cyprus, με αποτέλεσμα να κλείσουν οι λωρίδες προς τα Λατσιά και να αρχίσει να γεμίζει ο αυτοκινητόδρομος με αυτοκίνητα, μέχρι τα φώτα του Καλησπέρα».