You are here

ΕΤΥΚ: Μελετά μέτρα στην Τράπεζα Κύπρου για προσαυξήσεις, ΑΤΑ

23/02/2018 13:31

Γενικές συνελεύσεις πραγματοποιεί την Πέμπτη 5 Μαρτίου 2018 η Ένωση Τραπεζικών Υπαλλήλων Κύπρου με στόχο τη λήψη μέτρων μη αποκλειόμενης της απεργίας αναφορικά με τις μονομερείς όπως τις χαρακτηρίζει αποφάσεις της Τρ. Κύπρου για μη παραχώρηση ΑΤΑ και προσαυξήσεων.

Σε εγκύκλιό της η ΕΤΥΚ, αναφέρει ότι η διοίκηση της Τράπεζας Κύπρου, προχωρώντας για ακόμα μια φορά σε «μονομερείς ενέργειες, οι οποίες καταδεικνύουν ασέβεια προς τις υφιστάμενες συμφωνίες, τους εργασιακούς θεσμούς αλλά και προς το ίδιο το προσωπικό της, αποφάσισε αυθαίρετα την μη παραχώρηση με το μισθολόγιο του περασμένου Ιανουαρίου της ΑΤΑ και της ετήσιας προσαύξησης στους δικαιούχους συναδέλφους».

Η ενέργεια αυτή της τράπεζας, τονίζει, «αποτελεί εξόφθαλμη παραβίαση των υφιστάμενων συμφωνιών αλλά και του νόμου περί προστασίας των μισθών».

«Έχουμε, ήδη, καλέσει τη Διοίκηση της Τράπεζας να αναθεωρήσει την απαράδεχτη απόφασή της και να συμμορφωθεί με τις συμβατικές και νομικές της υποχρεώσεις, προειδοποιώντας ταυτόχρονα ότι σε αντίθετη περίπτωση θα είμαστε υποχρεωμένοι να προχωρήσουμε στη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων, για την προστασία των δικαιωμάτων των συναδέλφων», προστίθεται.

Δυστυχώς, μέχρι σήμερα η Τράπεζα δεν έχει ανταποκριθεί, γι’ αυτό και η Γενική Γραμματεία της Οργάνωσης, υλοποιώντας τη σχετική απόφαση του πρόσφατου Έκτακτου Παγκύπριου Συνεδρίου, αποφάσισε όπως προχωρήσει με τη διεξαγωγή Επαρχιακών Γενικών Συνελεύσεων, τη Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018.

Κατά τις Γενικές Συνελεύσεις θα γίνει ενημέρωση των μελών για τις εξελίξεις σε σχέση με το συγκεκριμένο θέμα και θα διεξαχθεί μυστική ψηφοφορία για να εξουσιοδοτηθεί το Διοικητικό Συμβούλιο της Οργάνωσή μας να προχωρήσει στη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων, συμπεριλαμβανομένης και της απεργίας, για επίλυση του σοβαρού αυτού προβλήματος.

«Οι αποφάσεις, οι ενέργειες και η συμπεριφορά της Διοίκησης της Τράπεζας δεν μας αφήνουν άλλη επιλογή και οι όποιες επιπτώσεις θα βαρύνουν αποκλειστικά και μόνον την ίδια», τονίζει η ΕΤΥΚ.