Stockwatch Είδηση
07 Σεπτεμβρίου 2010
Σύμβολο μετοχής
 
 
StockWatch Live !
InsuranceWatch Νέο!
Έρευνα μετοχής
Ειδήσεις
Κυπριακή Οικονομία
Ελληνική Οικονομία
Ευρωπαϊκή Οικονομία
Διεθνής Οικονομία
Εμπορικά Νέα
XAK Online
ΧΑΑ Online
Ανακοινώσεις
Στατιστικά και Δείκτες
Ημερολόγιο
Ανασκόπηση Τύπου
Φόρουμ
Συνδ. Πρόσωπα
Επιλεγμένες μετοχές
IPOs
e - Σφήνες
Αναζήτηση
  »  Μετατροπή Συναλλάγματος
  »  Reports
  »  SWAT Simple
  »  Ιστορικές Τιμές ΧΑΚ
  »  Ιστορικές Τιμές ΧΑ
  »  Θέσεις Δημοσίου
  »  Τελευταίες 10 Προσφορές
  »  Ανοικτές Προσφορές
  »  Εξειδικευμένη Έυρεση Προσφορών
   Αποστολή
Οικοσελίδα .. Ειδήσεις .. Οδηγοί μην χαμογελάτε δεν υπάρχουν ...

Οδηγοί μην χαμογελάτε δεν υπάρχουν κάμερες
Ημερομηνία Δημοσίευσης:  08/12/2005 15:16:41
Τελευταία ενημέρωση:  09/12/2005 08:24:03



• Στα £4,3 εκ το κόστος λειτουργίας τους


Οδηγοί μην χαμογελάτε στο δρόμο καθώς ο κυκλοφοριακός Big Brother φαίνεται ότι θα αργήσει να κάνει την εμφάνισή του. Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες με τη συμμετοχή όλων των αρμοδίων φορέων και της εταιρείας που κέρδισε τη σχετική προσφορά, διαπιστώθηκε ότι μέρος του εξοπλισμού που εγκαταστάθηκε δεν είναι αυτός που προβλεπόταν από τα συμβόλαια.

Στη σημερινή συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών αποφασίστηκε όπως γίνει επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού προσφορών και κατ’ επέκταση καθυστέρηση ενός περίπου έτους, για την εγκατάσταση και λειτουργία καμερών τροχαίας για έλεγχο των κομβικών σημείων κυκλοφορίας στις πόλεις. Όπως ανέφερε σήμερα ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών Ιωνάς Νικολάου, η μη αποδοχή του νέου τύπου καμερών σημαίνει επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού προσφορών και κατ’ επέκταση καθυστέρηση ενός περίπου έτους. «Η αδυναμία αυτή έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορούν να παραληφθούν, ούτε οι κάμερες οι κινητές οι οποίες παράγονται, γιατί θα πρέπει να είναι σε ένα συμβατό σύστημα οι κινητές με τις ακίνητες κάμερες», είπε.

Ευθύνεται η Κυβέρνηση

Ο κ. Νικολάου στη συνέχεια επέρριψε ευθύνες στην Κυβέρνηση γιατί δεν προνόησε κατά την προκήρυξη του διαγωνισμού προσφορών τη δυνατότητα να παραληφθεί ο νέος τύπος των καμερών όταν θα κατακυρώνετο η προσφορά ή όταν θα παραλαμβάνετο η ποσότητα των καμερών από τον προμηθευτή. «Η μη πρόβλεψη αυτής της λογικής συνέπειας είχε ως αποτέλεσμα σήμερα οι κάμερες να μην μπορούν να τεθούν σε λειτουργία», είπε.

Απαντώντας σε ερώτηση πότε έγινε η τελευταία προκήρυξη για αγορά καμερών τροχαίας, ο κ. Νικολάου τόνισε ότι ήταν πριν από δύο χρόνια. «Φαίνεται ότι οι προδιαγραφές όταν είχαν ετοιμαστεί, έγιναν με βάση τον τύπο ο οποίος ίσχυε, αλλά πιθανόν να μην έγινε και πλήρης έρευνα της αγοράς για να διαπιστωθεί κατά πόσον υπήρχε δυνατότητα να εκσυγχρονιστούν οι τύποι αυτοί και κατ’ επέκταση να υπάρχουν νέα μοντέλα από τους προμηθευτές», σημείωσε.

Ο κ. Νικολάου πρόσθεσε ότι κατά το χρόνο κατακύρωσης της προσφοράς θα έπρεπε να διευρυνθεί η πιθανότητα προμήθειας εκείνου του τύπου καμερών, δηλαδή εάν το εργοστάσιο θα σταματούσε να βγάζει εκείνου του τύπου τις κάμερες. «Πολύ πιθανόν να υπήρχε ήδη απόφαση του συγκεκριμένου εργοστασίου να σταματούσε την κατασκευή των συγκεκριμένων καμερών, γιατί η διακοπή της κατασκευής προϊόντων υψηλής τεχνολογίας, γίνεται με προειδοποίηση μακράς χρονικής περιόδου», επεσήμανε.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Νομικών τόνισε επίσης ότι υπάρχουν και άλλα προβλήματα στη λειτουργία των καμερών. «Η λήψη της φωτογράφησης και η χρησιμοποίησή τους για σκοπούς διάπραξης αδικημάτων δεν έχει ακόμη εξεταστεί από την Επίτροπο Προσωπικών Δεδομένων, ώστε να τύχει της έγκρισής της. Επίσης δεν έχει επιλυθεί το θέμα της καταστροφής αυτών των δεδομένων κάτι που επιβάλλεται να αντιμετωπιστεί άμεσα για να επιλυθούν αυτά τα προβλήματα», είπε.

Τέλος όσον αφορά το κόστος λειτουργίας των καμερών ανέρχεται σε £4,3 εκ.

Του Σωκράτη Ιωακείμ


Αλλες ειδήσεις της ημέρας
Σκληρή διάψευση Marfin (07/09/2010)
Αρχίζουν τα έργα στην ελεύθερη Αμμόχωστο (07/09/2010)
Πασχαλίδης: Παραμύθι η ακρίβεια (07/09/2010)
Cyta: Να φύγουν 200 υπάλληλοι (07/09/2010)
Συμφωνία ειρήνης στα ξενοδοχεία (07/09/2010)
Σε ψηλό 23 μηνών ο εν. πληθωρισμός (07/09/2010)
20 Φεβρουαρίου ο Μαραθώνιος Λεμεσού (07/09/2010)
Απότομη προσγείωση στις άδειες οικοδομής (07/09/2010)
Διορίζεται συντονιστής για αερογραμμές (07/09/2010)
Γιωρκάτζη: Χωρίς έλεγχο οι θυγατρικές Cyta (07/09/2010)
Θεμέλιος λίθος για Limassol Marina (07/09/2010)
Εταιρεία ακινήτων στη ΝΕΑ (07/09/2010)
Ex-rights σήμερα η BOCY (07/09/2010)
Τύπος: Ανησυχία για πορεία ακινήτων (07/09/2010)
Σθεναρή ανάκαμψη διεθνών υπηρεσιών (07/09/2010)
Πάνε για άλλες πολιτείες οι μεσίτες (07/09/2010)
Πτώση εν αναμονή ex rights BOCY (06/09/2010)
Αναβαθμίζεται ο θεσμός της ελέγκτριας (06/09/2010)
Μεγαλώνει το e-κατάστημα δημοσίου (06/09/2010)
Αβέρωφ: Η Κύπρος της ακρίβειας (06/09/2010)
Εύγε Πασχαλίδη για Easyjet (06/09/2010)
Deja vu για ΑΤΑ (06/09/2010)
Κίνδυνος διπλής βουτιάς στα ακίνητα (06/09/2010)
Πονοκέφαλος οι εργαζόμενοι για συγχώνευση (06/09/2010)
Έκρηξη ακάλυπτων επιταγών (06/09/2010)
IMF: Αυξημένοι κίνδυνοι για τράπεζες (06/09/2010)
Αργεί η ανάκαμψη στις επιχειρήσεις (06/09/2010)
Τύπος: Πληθωρισμός αγαθών και χρήματος (06/09/2010)
IMF: Το μισθολόγιο κλειδί για ανάκαμψη (06/09/2010)

Ειδήσεις σχετικών θεμάτων
20 Φεβρουαρίου ο Μαραθώνιος Λεμεσού  (07/09/2010)
Κορυφώνονται οι διεργασίες για ΓΔ ΙΠΕ  (01/09/2010)
Στον Πισσαρίδη η έδρα Marfin στο UCY  (30/08/2010)
Λύση made in USA στο κυκλοφοριακό  (26/08/2010)
Από την αρχή η δική για φόνο Άντη  (25/08/2010)
20 Φεβρουαρίου ο Μαραθώνιος Λεμεσού (07/09/2010)
 
Powered by NQcontent
| Διαφημίστε | Tο site | Θέσεις Εργασίας | H Stockwatch Ltd | Εγγραφή | Επικοινωνία | Όροι Χρήσης |
Development by Netquest
Βλέποντας αυτή τη σελίδα δέχεστε τους 'Οροι χρήσης |
© 1999 - 2010 Stockwatch Ltd.