ΕΛΙΝΟΙΛ Α.Ε: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ 15.6.2017

Ανακοινώνεται από την ΕΛΙΝΟΙΛ Α.Ε. ότι την 15.6.2017 πραγματοποιήθηκε η Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της, στην έδρα της εταιρίας στην Κηφισιά, στην οποία παρέστησαν νόμιμα 3 μέτοχοι εκπροσωπούντες 16.660.054 μετοχές, ήτοι ποσοστό 69,92% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας. Η Συνέλευση συζήτησε και έλαβε αποφάσεις επί των ακόλουθων θεμάτων της ημερήσιας διάταξης:

1. Υποβολή προς έγκριση των Ετήσιων Οικονομικών Καταστάσεων για την χρήση 2016, με τις σχετικές Εκθέσεις του Διοικητικού Συμβουλίου και των Ελεγκτών, και της διάθεσης των αποτελεσμάτων.

Η Γενική Συνέλευση ενέκρινε με πλειοψηφία 100% των παριστάμενων και εκπροσωπούμενων μετοχών και ψήφων, ήτοι με 16.660.054 ψήφους υπέρ, τις Ετήσιες Οικονομικές Καταστάσεις και τις σχετικές Εκθέσεις του Διοικητικού Συμβουλίου και των Ελεγκτών, καθώς και τη διάθεση των αποτελεσμάτων. Ειδικότερα, τα κέρδη χρήσεως 2016 της ΕΛΙΝΟΙΛ ΑΕ προ φόρων ανέρχονται σε ποσό € 5.165.196,01 και µετά την αφαίρεση της συνολικής φορολογικής επιβάρυνσης ποσού € 1.492.444,51, αποµένουν κέρδη προς διάθεση συνολικού ποσού € 3.672.751,50, τα οποία η Τακτική Γενική Συνέλευση ενέκρινε να διατεθούν ως εξής :

Για τακτικό αποθεµατικό € 190.000,00

Για µέρισµα από τα κέρδη της χρήσεως € 1.233.052,34

Αφορολόγητο Αποθεματικό Ν.4172/2013 € 222.000,00

Υπόλοιπο κερδών εις νέον € 2.027.699,16

Σύνολο € 3.672.751,50

Σύµφωνα µε τα ανωτέρω, η Γενική Συνέλευση ενέκρινε για τη χρήση 2016 τη διανοµή µερίσµατος ποσού € 1.233.052,34 προ της παρακράτησης φόρου και εξαιρουμένων των 115.585 ιδίων μετοχών που κατέχει η εταιρία, και αντιστοιχεί σε 0,052 ευρώ ανά μετοχή. Το ποσό του μερίσματος των 0,052 ευρώ ανά μετοχή, υπόκειται σύμφωνα με το νόμο σε παρακράτηση φόρου 15% .

Ημερομηνία αποκοπής μερίσματος ορίστηκε η Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017. Ημερομηνία προσδιορισμού δικαιούχων μερίσματος (Record Date) ορίστηκε η Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017. Ημερομηνία έναρξης καταβολής μερίσματος ορίστηκε η Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017.

2. Απαλλαγή των Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και των Ελεγκτών από κάθε ευθύνη αποζημιώσεως για την χρήση 2016.

Η Γενική Συνέλευση ενέκρινε με πλειοψηφία 100% των παριστάμενων και εκπροσωπούμενων μετοχών και ψήφων, ήτοι με 16.660.054 ψήφους υπέρ, την απαλλαγή των μελών του Δ.Σ. και των Ελεγκτών από κάθε ευθύνη αποζημίωσης για τη χρήση 2016.

3. Έγκριση αμοιβών των Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου για το έτος 2016 και προέγκριση αυτών για το έτος 2017.

Η Γενική Συνέλευση ενέκρινε με πλειοψηφία 100% των παριστάμενων και εκπροσωπούμενων μετοχών και ψήφων, ήτοι με 16.660.054 ψήφους υπέρ, τις αμοιβές των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου για το έτος 2016 και παρείχε επίσης προέγκριση για τις αμοιβές των για το έτος 2017.

4. Εκλογή Τακτικού και Αναπληρωματικού Ορκωτού Ελεγκτή για τον έλεγχο των Οικονομικών Καταστάσεων (Εταιρίας και Ενοποιημένων) για την χρήση 2017 και καθορισμός της αμοιβής τους.

Η Γενική Συνέλευση ενέκρινε με πλειοψηφία 100% των παριστάμενων και εκπροσωπούμενων μετοχών και ψήφων, ήτοι με 16.660.054 ψήφους υπέρ, την εκλογή Τακτικού και Αναπληρωματικού Ορκωτού Ελεγκτή από την εταιρία Σ.Ο.Λ. Α.Ε. για τις Ετήσιες και Εξαμηνιαίες Οικονομικές Καταστάσεις της εταιρίας και του Ομίλου για την χρήση 2017 καθώς επίσης και την αμοιβή τους.

5. Εκλογή των μελών της Επιτροπής Ελέγχου σύμφωνα με το άρθρο 44 του Ν. 4449/2017

Η Γενική Συνέλευση, με πλειοψηφία 100% των παριστάμενων και εκπροσωπούμενων μετοχών και ψήφων, ήτοι με 16.660.054 ψήφους υπέρ, ενέκρινε τη σύσταση Επιτροπής Ελέγχου με την παρακάτω σύνθεση:

1. Ροδόλφος Παπαϊωάννου, (ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου), - Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου

2. Βασίλειος Πατσιούρας, (σύμβουλος επιχειρήσεων) - Μέλος

3. Νικόλαος Διαμαντόπουλος, (οικονομολόγος, σύμβουλος επιχειρήσεων) - Μέλος

6. Έγκριση συμβάσεων με συνδεδεμένες εταιρίες σύμφωνα με το άρθρο 23α του κ.ν. 2190/1920

Η Γενική Συνέλευση ενέκρινε με πλειοψηφία 100% των παριστάμενων και εκπροσωπούμενων μετοχών και ψήφων, ήτοι με 16.660.054 ψήφους υπέρ, τις συμβάσεις μεταξύ τις Εταιρίας και των συνδεδεμένων με αυτή εταιριών.

Παρασκευή, 16 Ιουνίου, 2017 - 12:32