You are here

Κ. Τυλλής: Πρόκληση η διαχείριση επόμενης μέρας της πανδημίας

09/05/2021 06:30

Η επόμενη μέρα της Covid-19 εποχής, δεν θα είναι  η ίδια ούτε για τον ασφαλιστικό τομέα, ο οποίος, όπως και άλλοι τομείς  της οικονομίας,  εισπράττει μέρος των αρνητικών επιπτώσεων που προκαλεί η παρατεταμένη πανδημική κρίση.

Οι ασφαλιστικές εταιρείες δίνουν το δικό τους αγώνα για να προσαρμοστούν με τα νέα δεδομένα που επιβάλλει η υγειονομική κρίση, για  να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις που προκύπτουν και θα προκύψουν από το νέο περιβάλλον το οποίο διαμορφώνεται στον ασφαλιστικό κλάδο.

Ο Κυριάκος Τυλλής  Γενικός Διευθυντής της Κόσμος Ασφαλιστικής σε συνέντευξη του στη StockWatch  σκιαγραφεί τις πιο σημαντικές εξελίξεις στον τομέα των ασφαλειών, για το πως οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον εν λόγω τομέα θα  αναπροσαρμόσουν τη στρατηγική και τα προϊόντα τους, για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις και να  συνεχίσουν να είναι βιώσιμες και αποδοτικές στους πελάτες τους.

Η 15μηνη πανδημία δεν έχει αφήσει αλώβητο ούτε τον τομέα των ασφαλειών, επισημαίνει ο κ. Τύλλης, σημειώνοντας ότι το εύρος των επιπτώσεωνστις ασφαλιστικές εταιρείες αποτυπώνει, κατά κάποιο τρόπο, και τα γενικότερα προβλήματα που ταλανίζουν την πραγματική οικονομία, λόγω covid.

Συγκεκριμένα:Επιχειρήσεις παρουσιάζουν γενική μείωση ασφαλίστρων, ως αποτέλεσμα της μειωμένης προσέλευσης πελατών, ξενοδόχοι δεν προβαίνουν σε αναπροσαρμογές των όρων συμβολαίων τους, λόγω του ότι είναι αδρανείς εξαιτίας της μη άφιξης τουριστών, καταστηματάρχες στις τουριστικές περιοχές  επίσης δεν  ανανεώνουν τα ασφαλιστήρια, ενώ μείωση παρατηρείται και σε κλάδους υποχρεωτικής ασφάλισης, όπως είναι η ασφάλεια ευθύνης εργοδότη.

Ο Γενικός Διευθυντής της Κόσμος, αναφέρεται στις αλλαγές που γίνονται στον ασφαλιστικό τομέα, οι οποίες, όπως σημειώνει,έχουν να κάνουν περισσότερο με την απόδοση και την ευελιξία στη λήψη αποφάσεων.

Περιορίζονται, λέει, τα λειτουργικά έξοδα, αξιοποιούνται τεχνολογίες για ηλεκτρονική εξυπηρέτηση και παρέχονται  στους πελάτες διευκολύνσεις πληρωμών σε δόσεις.

Εκτιμά ότι το νέο μοντέλο εργασίας που έχει εμβολιαστεί από την τηλεργασία ήρθε και θα μείνει και εξηγεί γιατί θα υπάρξουν και αλλαγές στις ανάγκες στέγασης των οργανισμών.  

Ο κ. Τυλλής αναφέρεται και στο νέο πρότυπο IFRS 17 που εισάγεται στον ασφαλιστικό τομέα και καταγράφει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα από την υιοθέτηση της θεσμικής αυτής αλλαγής.

Δεν κρύβει την αισιοδοξία του για το αύριο του ασφαλιστικού τομέα, παρά τις προβλεπτές και απρόβλεπτες εξελίξεις.

Ως νέος σε ηλικία διευθυντικό στέλεχος, έχει τα δικά του οράματα  σε ότι αφορά την αντιμετώπιση των προκλήσεων στον τομέα των ασφαλειών.

Δηλώνει «υπέρμαχος των αλλαγών και της σωστής εταιρικής διακυβέρνησης» και εκφράζει την άποψη ότι η digital ασφάλιση, ενώ διεισδύει σε μεγάλο βαθμό στις εργασίες των ασφαλειών, δεν θα εκτοπίσει τον ασφαλιστικό σύμβουλο, ο οποίος πάντα θα έχει να διαδραματίσει ένα σημαντικό ρόλο, μεταξύ πελατών και ασφαλιστικών εταιρειών.

Του Λεύκου Χρίστου