You are here

Διευκρινίσεις Trust International Insurance Cyprus για ανακοίνωση εφόρου

20/10/2021 21:40

Η Trust International Insurance Company (Cyprus) (Trust Insurance Cyprus), ουδεμία σχέση έχει με την εταιρεία Trust International Insurance and Reinsurance Company B.S.C. (Trust Re), ξεκαθαρίζει η Trust Insurance Cyprus, με αφορμή χθεσινή ανακοίνωση της Αναπληρώτριας Εφόρου Ασφαλιστικών Εταιρειών και σχετικό δημοσίευμα της StockWatch.

Σε δελτίο Τύπου της Trust Insurance Cyprus, σημειώνεται πως οι δύο εταιρείες έχουν τους ίδιους μετόχους, ωστόσο δεν έχουν καμία λειτουργική ή άλλη σχέση περιλαμβανομένων των αντασφαλιστικών συμβάσεων.

Η εταιρεία διευκρινίζει  πως σημερινή ανακοίνωση της αναπληρώτριας εφόρου ασφαλιστικών εταιρειών αφορά στην Trust Re η οποία είναι αντασφαλιστική εταιρεία εγγεγραμμένη στο Μπαχρέιν και  η οποία διατηρούσε εγγεγραμμένο υποκατάστημα (branch) στην Κύπρο.

Η εταιρεία Trust Re αποφάσισε να κλείσει το υποκατάστημά της ενημερώνοντας το πελατολόγιό της.

«Η ανακοίνωση της  πάνω στην οποία βασίζεται το περιεχόμενο του άρθρου, αφορά στην Trust International Insurance and Reinsurance Company B.S.C. (εφεξής Trust Re) με την οποία η Trust Insurance Cyprus ουδεμία σχέση έχει πέραν του ότι έχουν τους ίδιους μετόχους. Καμία λειτουργική ή άλλη σχέση περιλαμβανομένων και των αντασφαλιστικών συμβάσεων έχουν οι δυο εταιρείες», τονίζεται στην ανακοίνωση, αναφορικά με δημοσίευμα της StockWatch.

Προστίθεται ότι «η Trust Re είναι αντασφαλιστική εταιρεία η οποία είναι εγγεγραμμένη στο Βασίλειο του Μπαχρέιν, και διατηρούσε αδειοδοτημένο υποκατάστημα (branch) στην Κύπρο.

Η ίδια η εταιρεία αποφάσισε να μεταφέρει τις εργασίες της στο Μπαχρέιν πριν δύο χρόνια, και να κλείσει το υπό αναφορά υποκατάστημα στην Κύπρο, ενημερώνοντας και το πελατολόγιο της.

Σε συνέχεια της απόφασης και σε συνεργασία με το γραφείο της Εφόρου Ασφαλίσεων, ζητήθηκε από την ίδια την Trust Re να τερματιστεί η άδεια εξασκήσεως εργασιών στην Κύπρο, προσφέροντας εξασφαλίσεις υπό τη μορφή τραπεζικών εγγυήσεων στην απίθανη περίπτωση που Ασφαλιστική Εταιρεία (πελάτης της Trust Re) υποβάλει οποιαδήποτε απαίτηση στην Κύπρο, αντί στο Μπαχρέιν όπου έχουν μεταφερθεί οι εργασίες του υποκαταστήματος. Πέραν αυτού σας ενημερώνουμε ότι η Trust Re στο Μπαχρέιν λειτουργεί κανονικά».

Σε τροχιά ανάπτυξης η Trust Insurance Cyprus

Η Trust Insurance Cyprus, όπως σημειώνεται, είναι αδειοδοτημένη Κυπριακή ασφαλιστική εταιρεία εγγεγραμμένη στην Κύπρο από το 1990, και βρίσκεται συνεχώς σε αναπτυξιακή τροχιά με την οικονομική της ευρωστία και τη δυναμική της να είναι αποδεδειγμένη και αδιαμφισβήτητη.

Οι δείκτες φερεγγυότητας της Trust Insurance Cyprus στις 31/12/2020 ήταν

-         Ratio of eligible own funds to solvency capital requirement (SCR) 164%

-         Ratio of eligible own funds to minimum capital requirement (MCR) 611%

«Σε απλή γλώσσα, κοιτάζοντας το MCR στο 611% της Εταιρείας μας, Trust Insurance Cyprus, έχει 6 φορές περισσότερα κεφάλαια από ότι οι Ασφαλιστικές της υποχρεώσεις και όταν εφαρμοστούν τα "risk capital charges" εξακολουθεί το SCR να βρίσκεται στο 164%» σημειώνεται και διευκρινίζεται ότι ο καθοριστικός παράγοντας, για να διατηρεί μια Εταιρεία την άδεια εξασκήσεως εργασιών της είναι το MCR. 

Η Trust Insurance Cyprus παραμένει όπως πάντα δυνατή, στο πλευρό του σεβαστού πελατολογίου και των συνεργατών της, καταλήγει η ανακοίνωση.