You are here

BOCY: Εξετάζει συνεργασίες για ασφαλιστικές

15/05/2012 17:37
Στρατηγικές συνεργασίες στον τομέα των ασφαλειών εξετάζει η Τρ. Κύπρου για ενίσχυση των κεφαλαίων της και κάλυψη των εποπτικών απαιτήσεων της Ευρωπαϊκής Αρχής Τραπεζών.

Ανακοίνωση της Τράπεζας αναφέρει ότι «κατόπιν δημοσιευμάτων στον τύπο, επιθυμεί να ανακοινώσει ότι αποφάσισε να προχωρήσει στην εξέταση πιθανών στρατηγικών συνεργασιών στον τομέα των ασφαλιστικών εργασιών».

«Το μοντέλο στρατηγικής συνεργασίας που τυχόν θα ακολουθήσει το Συγκρότημα θα βασίζεται σε μοντέλα που έχουν εφαρμοστεί επιτυχημένα από διεθνείς τραπεζικούς οργανισμούς και θα διασφαλίζει τη συνέχιση της ομαλής και ποιοτικής εξυπηρέτησης των πελατών του Συγκροτήματος».

«Ταυτόχρονα, οι ενέργειες αυτές αποσκοπούν στην περαιτέρω ενίσχυση των κεφαλαίων του Συγκροτήματος, δεδομένων των αυξημένων εποπτικών απαιτήσεων από την Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών και τη Βασιλεία ΙΙΙ».

Η Τράπεζα Κύπρου ανακοίνωσε κέρδη €300 εκ. για το πρώτο τρίμηνο εκ των οποίων τα €16 εκ. αφορούσαν καθαρά έσοδα από ασφαλιστικές εργασίες.

Το μεγαλύτερο τραπεζικό συγκρότημα της Κύπρου αναζητεί κεφάλαια €200 εκ. για κάλυψη των νέων εποπτικών απαιτήσεων μέχρι το τέλος Ιουνίου, και η διοίκηση του εκτιμά ότι θα τα καλύψει.

Η Τράπεζα προσφέρει ασφαλιστικές υπηρεσίες σε Κύπρο και Ελλάδα μέσω των Γενικών Ασφαλειών Κύπρου και της Eurolife.

Στην Ελλάδα παρέχει επίσης υπηρεσίες μέσω της Κύπρου Ασφαλιστικές Υπηρεσίες.