You are here

Διευκρινίσεις ΣΕΔΙΠΕΣ για ασφαλισμένους στη Universal Life

31/12/2018 18:31

H Συνεργατική Εταιρεία Διαχείρισης Περιουσιακών Στοιχείων Λτδ «ΣΕΔΙΠΕΣ» ανακοίνωσε σήμερα σε σχέση με τους ασφαλιζόμενους που είχαν Ομαδικό Σχέδιο Ζωής με αρ. GL 2474 και GL 2498 το οποίο είχε συναφθεί με τη Universal Life και τερματίστηκε 31 Δεκεμβρίου 2018.

Αναφέρει συγκεκριμένα ότι για όσους οι πιστωτικές τους  διευκολύνσεις έχουν μεταφερθεί στην Ελληνική Τράπεζα, η Ελληνική Τράπεζα έχει ήδη ενημερώσει γραπτώς όλους τους ασφαλισμένους ότι εντάσσονται αυτόματα στο δικό της Ομαδικό Σχέδιο Ζωής για το 2019 με την Hellenic Alico Life. 

Για όσους ασφαλισμένους πελάτες οι πιστωτικές τους διευκολύνσεις παραμένουν στη «ΣΕΔΙΠΕΣ»  ή/και δεν διατηρούν οποιαδήποτε πιστωτική διευκόλυνση, η CNP Cyprialife Ltd έχει ετοιμάσει  πρόταση για συμμετοχή τους στο δικό της Ομαδικό Σχέδιο Ασφάλισης Ζωής «ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ», για το οποίο θα παραλάβουν όπως αναφέρεται, σύντομα ξεχωριστή ενημερωτική επιστολή. 

Παράλληλα, η ασφαλιστική εταιρεία  Universal Life, έχει ετοιμάσει ειδικό  ατομικό σχέδιο  ασφάλισης ζωής ενώ, προστίθεται ότι ενδεχομένως παρόμοια ασφαλιστικά σχέδια να προσφέρονται και από άλλες ασφαλιστικές εταιρείες. 

Σημειώνεται ότι η εξασφάλιση του δανείου των εν λόγω πελατών με ασφαλιστική κάλυψη αποτελεί πράξη υπευθυνότητας και ενδεχομένως συμβατική υποχρέωση και πως στην περίπτωση ενός ανεπιθύμητου σοβαρού γεγονότος, συνεισφέρει στην εξόφληση του δανείου ή παραμένει ένα σημαντικό περιουσιακό στοιχείο για την οικογένειά.