You are here

Λ. Ποχάνης: Οι προκλήσεις ασφαλιστικού κλάδου αναδεικνύουν τους έτοιμους

14/11/2021 06:00

Οι ασφαλιστικές εταιρείες που θα επιβιώσουν τα επόμενα χρόνια, είναι αυτές που θα καταφέρουν να προσαρμοστούν καλύτερα και γρηγορότερα στις απαιτήσεις της νέας εποχής, αναφέρει ο Εκτελεστικός Πρόεδρος των ασφαλιστικών εταιριών της Τράπεζας Κύπρου (Γενικές Ασφάλειες και Eurolife), Λούης Ποχάνης.

Σε συνέντευξή του στη StockWatch, σημειώνει ότι οι εταιρείες που θα επιβιώσουν είναι αυτές που θα επενδύσουν σε σύγχρονα διαδικτυακά εργαλεία, που θα αυτοματοποιήσουν τις διαδικασίες και υπηρεσίες που θα έχουν στο επίκεντρό τους, τις διαρκώς εξελισσόμενες ανάγκες του πελάτη, παρέχοντας τους μοναδική, προσεγμένη και προσωποποιημένη εξυπηρέτηση.

Σύμφωνα με τον κ. Ποχάνη, ο ασφαλιστικός κλάδος κατάφερε να αντιμετωπίσει αλώβητος τις δυσκολίες που βρέθηκαν μπροστά του και να αναπτύξει περαιτέρω τις εργασίες του.

Επισημαίνει ότι η αξία της ασφάλισης όλων των κλάδων όπως ασφάλιση ζωής, υγείας και περιουσίας, έχει γίνει πλέον βίωμα για τους περισσότερους ενώ η προσπάθεια της ασφαλιστικής βιομηχανίας να αναδείξει τη σημαντικότητα της ολοκληρωμένης κάλυψης υγείας και να βρει τρόπους, συνδυάζοντας την ιδιωτική και δημόσια κάλυψη, ώστε οι πολίτες να νιώθουν ασφαλείς, ό,τι κι αν τους συμβεί, ενίσχυσε την ασφαλιστική συνείδηση των πολιτών.

«H πανδημία, από την πλευρά της, έφερε στο προσκήνιο την κεφαλαιώδη σημασία της πρόληψης και της παροχής ποιοτικών υπηρεσιών υγείας σε κάθε πολίτη, ως κοινωνικό αγαθό», τονίζει.

Προσθέτει ότι το ενδιαφέρον των πολιτών για ιδιωτική ασφάλιση αυξάνεται συνεχώς και αυτό αντικατοπτρίζεται στην αύξηση του αριθμού ασφαλιστηρίων και του όγκου των ασφαλίστρων των τελευταίων χρόνων. Αυτό ισχύει για όλους τους κλάδους ασφάλισης.

Προσαρμόστηκε ο κλάδος λόγω ΓεΣΥ

Σε ότι αφορά την πορεία στον κλάδο ασφαλιστικών εταιρειών μετά την έναρξη του Γενικού Σχεδίου Υγείας, ο κ. Ποχάνης, σημειώνει ότι η ασφάλιση προσαρμόστηκε στις νέες συνθήκες που δημιουργήθηκαν και αναδιαμορφώθηκε, δίνοντας προτεραιότητα σε ευέλικτα προϊόντα και υπηρεσίες που συμπληρώνουν το σύστημα, με επιλογές που μπορούν να προσαρμοστούν στις ανάγκες των πελατών, αλλά και στις οικονομικές τους δυνατότητες.

Όσον αφορά τις προτεραιότητες των ασφαλιστικών εταιρειών της τράπεζας, αφορούν όπως είπε, τον ψηφιακό μετασχηματισμό, τονίζοντας ότι η προσαρμογή στους διαρκώς αυστηρότερους κανόνες εποπτείας σε θέματα επάρκειας κεφαλαίων και ρευστότητας, αποτελούν βασικό μέρος της ατζέντας των αλλαγών.

«Στη νέα εποχή, οι ασφαλιστικές εταιρείες της Τράπεζας Κύπρου στοχεύουν σε περαιτέρω ανάπτυξη των προσφερόμενων υπηρεσιών τους έτσι ώστε να προσδώσουν πρόσθετο όφελος και αξία στον πελάτη τους. Η δυναμική αυτή, των δύο εταιρειών μαζί, και η επένδυση στην τεχνολογία και στην ψηφιοποίηση και απλούστευση των διαδικασιών, θα αποφέρει σοβαρό πλεονέκτημα για τις δεκάδες χιλιάδες πελατών των δύο ασφαλιστικών εταιρειών», τονίζει.

Της Γεωργίας Χαννή